Εγκλωβισμένοι 13 Έλληνες οδηγοί νταλίκας στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας λόγω κορονοϊού

Τι αναφέρει οδηγός για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν


ΕΛΛΑΔΑ
15:41
10/03/2020
Εγκλωβισμένοι 13 Έλληνες οδηγοί νταλίκας στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας λόγω κορονοϊού
1
loading

Δεκατρείς Έλληνες οδηγοί νταλίκας παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας, διότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω των μέτρων αντιμετώπισης για το νέο κορονοϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οδηγός Κώστας Αντωνίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνίου, ο ίδιος βρίσκεται στην περιοχή περίπου έξι μέρες τώρα ενώ κάποιοι συνάδελφοί του περισσότερες. «Αφού ξεφορτώσαμε το εμπόρευμά μας στο Ερμπίλ (πόλη του Ιράκ), προέκυψε το θέμα του κορονοϊού και η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με το Ιράκ. Μόνο τουρκικά οχήματα περνάνε, τα οποία επιστρέφουν στη χώρα τους, ενώ οι υπόλοιποι είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ, χωρίς κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είμαστε 13 οδηγοί από Ελλάδα και εδώ δίπλα βρίσκεται και άλλη μια νταλίκα από Μολδαβία. Ξέρετε, δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν αυτά τα δρομολόγια, δεν είναι και εύκολα δρομολόγια», είπε ο κ. Αντωνίου.

«Για να φτάσουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα χρειάζονται περίπου 3 ημέρες. Προτείναμε ως λύση να πάμε με συνοδεία ως τα σύνορα για να είμαστε υπό επίβλεψη, διότι ουσιαστικά η νταλίκα είναι σαν καραντίνα. Προτείναμε επίσης να απολυμάνουμε τα φορτηγά, να κάνουμε εξετάσεις… το θέμα είναι όμως, ότι δεν έχουμε καμία απάντηση και πλέον έχουμε πρόβλημα οικονομικό και πρέπει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας που μας χρειάζονται», πρόσθεσε.

«Έχουν γίνει κάποιες επαφές του γενικού πρόξενου του Ερμπίλ με την Τουρκία, από όσα γνωρίζω αλλά χρειαζόμαστε κάποια επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Tοξοτης

    Οι τουρκοι δημιουργουν \"καταστασεις\" απο το πουθενα...... για να δουμε ποσο θα τραβηξει αυτη η ταλαιπωρια των 13 Ελληνων, μου θυμιζει την προσφατη ιστορια με τους 2 Ελληνες φανταρους που βαλανε στη φυλακη για μηνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει