Για την κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα τελευταία 24ωρα μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Λέσβου, Φώτης Γαρουφαλιάς.

«Από όταν λάβαμε εντολή να μην περνάνε βάρκες τα σκάφη είναι συνεχώς έξω, αλλάζουν πληρώματα και βγαίνουν έξω. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία συνεργασία από απέναντι, ίσα ίσα που τους διευκολύνουν και τους συνοδεύουν να έρθουν προς τα εδώ» είπε στον στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Εμείς ως Λιμενικό στέλνουμε συνέχει το μήνυμα ότι είναι σύνορα, δεν μπορείτε να περνάτε παράνομα» πρόσθεσε ο κ. Γαρουφαλιάς.

Ο πρόεδρος των Λιμενικών περιέγραψε στην ίδια συνέντευξη τη δύσκολη κατάσταση και στο νησί της Λέσβου κάνοντας λόγο για «οριακή κατάσταση» καθώς όπως εξήγησε «έχει γίνει μια ανοιχτή δομή στο λιμάνι και αυτό δημιουργεί μια επιπλέον πίεση» ενώ το Λιμενικό «αναγκαστικά διαθέτει κόσμο να τους φυλάμε στο λιμάνι».

Σύμφωνα με τον ίδιο 330 άνθρωποι είναι στο λιμάνι της Μυτιλήνης και άλλοι περίπου 160 στη Συκαμνιά σε σκηνές που έχει δώσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Χθες (σ.σ. Δευτέρα) έγιναν 3-4 προσπάθειες να κατέβουν από τη Μόρια στο λιμάνι. Δεν ξέρω πόσο θα είναι διαχειρίσιμο αν από 1.000 γίνουν 3.000 η 4.000. Φοβόμαστε πιο πολύ για τον κόσμο στη Μόρια» πρόσθεσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.