Μια υπερ-μαραθωνοδρόμος γιαγιά είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για όποιον θέλει να καταφέρει κάτι.

Η 51 ετών Mimi Anderson από το Kent αυτό το Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχει στον αγώνα «Σπάρταθλον», τρέχοντας σε μια διαδρομή 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Και σαν τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής να μην ήταν ήδη αρκετή δοκιμασία, η οποία έχει δύο εγγόνια ηλικίας πέντε και δύο ετών, η Mimi σκοπεύει αφού τερματίσει να… γυρίσει πίσω στη Σπάρτη, διπλασιάζοντας την απόσταση που θα τρέξει μέσα σε λιγότερο από 36 ώρες!

Όσοι δρομείς δε φτάνουν στα σημεία ελέγχου μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο, δεν τούς επιτρέπεται να συνεχίσουν, αναφέρει στο αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα ότι θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα τρέξει σε «διπλό Σπάρταθλο».

«Είναι ιδιαίτερος αυτός ο αγώνας και αρκετά δύσκολος. Απ’ όσο γνωρίζω μόνο ένας άνθρωπος έχει καταφέρει να το κάνει “μετ’ επιστροφής” και δεν ήταν γυναίκα. Είμαι άνθρωπος που τού αρέσουν οι προκλήσεις. Ξέρω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως θα το προσπαθήσω και ελπίζω τα πόδια μου να με γυρίσουν στην Αθήνα» είπε ακόμη.