Οκτάχρονος ετοιμάζει βαλίτσες για Γερμανία για να μην πάει χαμένο το μυαλό του στην Ελλάδα

Στο 140 ο δείκτης νοημοσύνης του μικρού Τάσου


ΕΛΛΑΔΑ
10:14
08/12/2019
Οκτάχρονος ετοιμάζει βαλίτσες για Γερμανία για να μην πάει χαμένο το μυαλό του στην Ελλάδα
158
loading

Μπορεί να είναι οκτώ ετών, όμως ο Τάσος Γεραντίδης μπορεί να κάνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις.

Ο 8χρονος από την Πέλλα, που είναι μαθητής της τρίτης δημοτικού, είναι  «εξαιρετικά ευφυής», με γενικό δείκτη νοημοσύνης του να βρίσκεται στο 140, εντυπωσιάζοντας  τους ειδικούς με τις ικανότητες του στους τρεις τομείς, του ρέοντος συλλογισμού, της οπτικοχωρικής αντίληψης και της ταχύτητας επεξεργασίας.

Ο πατέρας του Ανδρέας Γεραντίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι, «ο Τάσος από το νηπιαγωγείο ασχολείται πολύ με τα μαθηματικά και στο δημοτικό, (φέτος είναι στην τρίτη τάξη) μας ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του, ότι είναι πολύ πάρα καλός στα μαθηματικά και μάλιστα μας ρώτησαν εάν κάνουμε κάτι εμείς».

Διευκρίνισε δε, πως «δεν έχουμε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, τεχνικές σχολές τελειώσαμε, εμείς είμαστε αγρότες. Όλο αυτή κλίση που έχει στα μαθηματικά είναι έμφυτη, βγαίνει από μέσα του. Όλα τα έκανε μόνος του, δεν γνώριζε ακόμα την προπαίδεια και έκανε μεγάλους υπολογισμούς με το μυαλό του. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το ότι δεν κοιμάται πολύ. Όλη την ημέρα ασχολείται με τα μαθηματικά κοιμάται πάρα πολύ αργά, διότι δεν μπορεί να ησυχάσει ο εγκέφαλος του όπως μας είπαν. Εμείς πάντως είμαστε κοντά του και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Οι γονείς του, ύστερα από την παρότρυνση των εκπαιδευτικών του, επισκέφθηκαν την κλινική και δικαστική ψυχολόγο– νευροψυχολόγο, Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ αξιολόγησης ευφυίας IQ. Αν και ήταν μικρός καθώς το συγκεκριμένο τεστ το κάνουν παιδιά από 9 ετών, «ο Τάσος εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του και εμάς και την Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου. Στα μαθηματικά o Τάσος έχει IQ 148.5 με ανώτερο όριο το 150 και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει διδαχθεί μαθηματικά. Όλα τα κάνει με το μυαλό του, δεν γράφει σε χαρτί και μας λέει συνεχώς ότι θέλει να γίνει μαθηματικός και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του αρέσει να βγαίνει πρώτος», ανέφερε ο κ. Γεραντίδης.

Ο Τάσος είναι στο «τοπ» της ηλικιακής του ομάδας

«Το μέγιστο όριο σε IQ είναι το 160 και ο Τάσος έχει φτάσει στο 140» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και πρόσθεσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή του ομάδα ο Τάσος είναι στο “τοπ” και αυτό διότι είναι μαθητής τρίτης δημοτικού και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τις πιο σύνθετες μαθηματικές πράξεις, για αυτό και θεωρώ ότι ο δείκτης του θα ανέβει».

«Είναι πολύ καλός και γρήγορος στο να διαχειρίζεται το κομμάτι του συλλογισμού του, είναι πολύ ευφυής είναι πάρα πολύ γρήγορος στο να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Έχει υψηλό δείκτη του ρέοντος συλλογισμού, δηλαδή τον τρόπο που λύνει τα προβλήματα και τις μαθηματικές πράξεις και για αυτό μπορεί ακόμα και τα δευτερόλεπτα σε έναν ολόκληρο χρόνο να τα υπολογίσει και να δώσει πολύ γρήγορα την απάντηση με ακρίβεια. Τέλος είναι πολύ καλός και στο δείκτη οπτικοχωρικής αντίληψης, πως δηλαδή αντιλαμβάνεται τον χώρο και τις διαστάσεις» υπογραμμίζει η Κλινική και Δικαστική Ψυχολόγος.

«Σύμφωνα με το τεστ Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-V), στο οποίο υποβλήθηκε ο Τάσος, είναι ένα πολύ χαρισματικό παιδί και συνήθως τα χαρισματικά παιδιά σαν και αυτόν είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού» εξηγεί η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και επισημαίνει πως «μπορεί να ασχοληθεί με τις θετικές επιστήμες, άλλωστε τα μαθηματικά τον εξιτάρουν. Μπορεί να γίνει ένας επιστήμονας που θα μπορέσει να διαχειριστεί υψηλά νοήματα και πιο δύσκολες έννοιες, από τον μέσο άνθρωπο που είναι απλά πολύ καλός στα μαθηματικά. Κυρίως αυτοί οι άνθρωποι απορροφώνται από πανεπιστημιακά ιδρύματα πολύ υψηλού επίπεδου».

Από τη στιγμή όμως που αποδείχθηκε η χαρισματικότητα του Τάσου ξεκίνησε και ο προβληματισμός για την οικογένεια του. «Στη χώρα μας, δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογη εκπαίδευση» υποστηρίζει ο πατέρας του και προσθέτει πως ήδη «στην τάξη του ο Τάσος λίγο βαριέται, καθώς κάνουν πράγματα που ήδη τα ξέρει. Δεν υπάρχουν υποδομές και ειδικές τάξεις για παιδιά σαν και αυτόν που είναι λίγο προχωρημένα».

«Το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι έχουν χαθεί πολλά χαρισματικά παιδιά», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και συνεχίζει λέγοντας πως «μόλις τρία χρόνια έχει, που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο τεστ στη χώρα μας. Οι κλίμακες αυτές που περικλείουν 16 υποδοκιμασίες, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες και δυστυχώς μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν επίσημα στην Ελλάδα».

Έτσι μετά από πολλή σκέψη και έρευνα που έκαναν, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Γεραντίδης, «καταλήξαμε ότι πρέπει να πάμε στο εξωτερικό. Μας δέχθηκαν ήδη σε σχολείο της Γερμανίας, όπου ο Τάσος θα είναι σε ειδική τάξη μαζί με άλλα τρία παιδιά θα ακολουθούν πρόγραμμα για προχωρημένους μαθητές. Υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί και μας είπαν ότι μπορεί φέτος να ξεκινήσει την τρίτη Δημοτικού και να τελειώσει την πέμπτη ή της έκτη Δημοτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εμείς ήδη βρήκαμε δουλειές, η σύζυγος μου είναι ήδη εκεί και εγώ με τα παιδιά θα φύγω στις αρχές του έτους, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας καθώς και η κόρη μας που είναι 11 ετών, είναι πάρα πολύ καλή με κλίση όμως στα θεωρητικά μαθήματα».

Αναγνωρίζοντας την χαρισματικότητα του οκτάχρονου, πρόσφατα, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, βράβευσε τον μικρό «Αϊνστάιν» και του έδωσε έναν φορητό υπολογιστή και ένα βιβλίο για τον νομό Πέλλας θέλοντας να τον τιμήσει για τις εξαιρετικές επιδόσεις του κυρίως στα μαθηματικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

158
σχόλια
 1. Καλά κάνουν και φεύγουν. Και από την Κύπρο το ίδιο. Στην Κύπρο είμαστε πολύ πίσω σε όλα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαικες χώρες.

 2. avatar Mega-Alexandros

  Καλύτερα να φεύγουν τέτοια άτομα από την Ελλάδα, και γενικά να φεύγουν όσοι περισσότεροι μπορούν για να μείνουμε λίγοι εδώ και να μπορούμε να διοριστούμε στο Δημόσιο πιο εύκολα και με λιγότερα προσόντα. Παιδιά του ΠΑΣΟΚ είμαστε άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ ως ιδέα δεν θα πεθάνει ποτέ.

 3. avatar titanic

  Αν αρχίσουν να φεύγουν από τα 8 (μαζί και η υπόλοιπη οικογένεια), κλάψτα!!!
  Θα γίνουμε viral, καθώς την χώρα θα υπερασπίζονται υπερήλικες, ο ρουβίκωνας και οι αναρχικοί (αυτοί δεν λενε να φύγουν, αντιθέτως έρχονται ακόμα και από το Εουσκάντι), απέναντι σε μιά Τουρκία, που θυμίζει ολοένα και περισσότερο την Γερμανία στις παραμονές του Β¨παγκόσμιου. Ζωτικός χώρος, Πολωνία, γαλάζια πατρίδα και εμείς να καίμε μόνοι μας την σημαία μας κα το χαρτί μας φυσικά ......

 4. avatar η ΕΛΛΑΔΑ ειναι μια ΜΙΚΡΗ και ΦΤΩΧΗ χωρα και δεν εχει τα ΦΟΝΤΑ

  Και την Πολυτελεια να Παρεχει και να Προσφαιρει ΠΑΔΕΙΑ ΥΨΗΛΟΥ Εκαιπιπεδου ! Περαν ομως τουτου η ΠΑΙΔΕΙΑ στην ΕΛΛΛΑΔΑ ειναι υπο ΑΝΑΣΤΟΛΗΝ μιας και ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ απο την ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ εξου και το Υπουργειιο παιδειας λεγεται ! παιδειας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ! Αυτο και μονο Καταμαρτυρει το ποσο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΞΗ ειναι η ΠΑΙΔΕΙΑ στην Ελλαδα ! ΔΛΔ το ΚΥΡΙΟ ΣΤΙΧΕΙΟ που ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΙΖΕΙ την ΠΑΙΔΕΙΙΑ ειναι η Ελευθερια ΓΝΩΣΕΩΝ ! Οταν αυτο ειναι υπο τον ΑΥΣΤΗΡΟΝ ελεγχον της Εκκλησιας της Ελλαδας τι ειδους Ελευθερια γνωσεων παρεχεται ? Με φοντο λοιπον τα συγχρονα Δεδομενα Παιδειας στην Ελλαδα η Ελλαδα Δεν εχει Θεση και Μελλον σον ΣΥΓΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ !......ΙΑΣΩΝ !

  1. avatar /Gr/etard

   Δεν νομίζω ότι η παιδεία μας ελέγχεται από την Εκκλησία όταν διδάσκονται ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΈΣ θεωρίες στο εκπαιδευτικό σύστημα, στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, του ΒΑΚΕ και σε μερικά κείμενα της Έκθεσης. Και δεν νομίζω ότι η διδαχή αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και κειμένων είναι απόδειξη χαμηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, όταν σχεδόν καμία χώρα δεν έχει ούτε αυτό.
   Σπέρνετε ψεύδη. Λυπάμαι.

 5. avatar Το 100 της 100 των 105 ΣΧΩΛΙΩΝ για τον 8 τα χρονο Ελληνοποντιο

  Ειναι Βλακώδη Απορριπτεα καιι Απανθρωπα ! η Ελλαδα ειναι μια μικρη χωρα και δυστυχως εχει Βραδυ Ρυθμο Αναπτυξης ! η Ελλαδα δεν εχει Προσαρμωσθει ακομα ουτε ΚΑΝ στον 20 Αιωνα ! η Ελλαδα ειναι πολυ πισω απο τις Χωρες της Κεντρικης και Δυτικης Ευρωπης και γιαυτο ΔΕΝ Προσφερεται για ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ! η Ελλαδα σημερα ΖΕΙ στον ΚΟΣΜΟ της ! Οταν το Βασηκοτερο και πιο Υπευθηνο ΠΕΔΙΟ για την Συγχρονη Αναπτυξη ειναι η ΠΑΙΔΕΙΑ ! Και αυτη βρησκεται στα χερια του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ παιδειας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ τοτε μην ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ! Διοτι ετσι η ΘΡΗΣΚΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ! και βλεποντας ΠΙΣΩ ΔΕΝ εχεις ΜΕΛΛΟΝ κυριως στην ΠΑΙΔΕΙΑ !.......ΙΑΣΩΝ

  1. avatar ΠΗΛΕΑΣ

   Δηλαδή, η εκκλησία σε εμπόδισε να μάθεις ορθογραφία και σύνταξη;

  2. avatar /Gr/etard

   Ναι, το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων δεν έχει ως κύριο γνώμονα την θρησκεία. Κόντεψαν να καταργήσουν τα θρησκευτικά, τι μου λέτε τώρα; Και σε πολλά μαθήματα διδάσκουν μαρξιστικές προσεγγίσεις σε όλα τα θέματα ανθρωπιστικών επιστημών σχεδόν. Πώς ελέγχεται λοιπόν η Παιδεία από τη Θρησκεία, λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω;

  3. avatar Ααα καλά…

   Οι καραμέλες που έχουν αναμασηθεί εδώ είναι κορυφαίου επιπέδου.

   Ειδικά το:
   >Η Ελλάδα δεν είναι καν στον 20ό αιώνα
   Με ξεπερνάει.

   Και το συγκεκριμένο παιδί έχει επιλογές σε 5 κολλέγια για χαρισματικά παιδιά εδώ στην Ελλάδα. Και τα δύο από αυτά είναι κοντά στην Πέλλα. Η Αθωνιάδα Σχολή και το Κολλέγιο Ανατόλια, όπως έχω επισημάνει σε άλλα σχολεία. Και είναι τα πρότυπα σχολεία.

   1. avatar rupert sackville

    Τα Πρότυπα σχολεία ΔΕΝ είναι σχολεία για χαρισματικά παιδιά. Είναι σχολεία για διαβαστερά παιδιά. Έχω διδάξει και ξέρω. Ένα χαρισματικό παιδί έχει άλλες ανάγκες.

    1. avatar /Gr/etard

     Είπα, "σε δευτερεύον επίπεδο". Δεν είπα ότι είναι αποκλειστικά για χαρισματικά παιδιά. Αλλά αποτελεί προθάλαμο από τη στιγμή που είναι για διαβαστερά παιδιά.

 6. avatar Αγράμματος

  Και που λες, διαβάζοντας το άρθρο λεω:μπραβο ρε φιλε, "βγάλαμε" τέτοιο μυαλό? Υποθέτοντας στην αρχή ότι θα μιλάμε για καμιά 100-200 άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά συμβουλευομενος τα λιγοστά μαθηματικά μου, κατάλαβα ότι μόνο η Θεσσαλονίκη έχει γύρω στους 1000 τετοιους. Ε δε το λες και σπάνιο φαινόμενο(χωρίς φυσικά αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι το παιδί κουβαλάει πολυ μυαλο)

 7. avatar A BEAUTIFUL MIND

  Δυστυχώς αυτά τα "παιδιά θαύματα" αντιμετωπίζονται σαν πειραματόζωα. Δεν μεγαλώνουν σαν τα υπόλοιπα παιδιά και αναγκάζονται να μιμηθούν συμπεριφορές πολύ μπροστά από την ηλικία τους. Όσο για την εκπαίδευσή τους αυτή πλησιάζει περισσότερο στον καταναγκασμό αφού οι "εκπαιδευτές" τους καλλιεργούν τελικά πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτές στις οποίες μπορούν στην πραγματικότητα τα παιδιά αυτά να ανταποκριθούν. Ο Τάσος θα είναι σε "ειδική τάξη" με άλλα τρία παιδιά......Μακάρι το παιδάκι να βγει αλόβητο από τις δοκιμασίες που τον περιμένουν.

  1. avatar rupert sackville

   Εσείς προς το παρόν δεν μπορείτε να γράψετε την λέξη αλώβητος και γράφετε αλόβητος. Όσο για το παιδί τί σημαίνει μπροστά από την ηλικία του; Η παιδική ηλικία. η ιδέα δηλαδή ότι η συγκεκριμένη ηλικία είναι σχεδόν αποκομμένη από την υπόλοιπη ζωή του ανθρώπου, είναι ένας μύθος που επινοήθηκε την βικτωριανή εποχή.

   1. avatar @rupert sackville

    Εκτός από το να ασχολείστε με την ανορθογραφία μου δεν βλέπω να σχολιάζετε την ανάρτηση του [...] που είναι μια εξομολόγηση ψυχής. Και μήπως παρεμπιπτόντως έχετε διαταραχές παρόμοιες με του John Nash? Αν ναι, πρέπει να το προσέξετε.....

 8. Βρέθηκα στην ίδια θέση όταν το παιδί μου πέρασε πρώτο στη Ελλαδα στη μαθητική Εταιρεία ,ομως από το κολεγιο Ανατολια το στελναν με μεγάλη υποτροφία σε Αγγλικά και Αμερικανικα Πανεπιστήμια ....οπότε δεν μπορούσαν εδώ να ασχοληθούν Δεν επελςξα να το στείλω μόνο του έξω....διότι ως γονέας έβλεπα ότι το παιδί μου δεν είχε τις άμυνες που είχαν τα παιδιά του δρόμου ...δηλ μπορεί ένα παιδί να έχει ταλέντο και αντίληψη ,αλλά μα είναι συναισθηματικά πολύ ευάλωτο πολύ ευπιστο πολύ ανετοιμμο να αντιμετωπίσει την πονηριά γιατί άλλο η πονηριά και άλλο η εξυπνδα...θέλω να πω πως η πονηριά στήνει μηχανές και παγίδες ιδιαίτερα όταν αντιληφθεί ότι έχει να κάνει με άτομο προσανατολισμού ...επίσης με ενδιέφερε πολυ να μην χρησιμοποιηθεί το παιδί μου για διάφορους σκοπούς που αντίκεινται στις αρχές μας ,καθώς η έρευνα και η τεχνολογία δεν προχωράει μόνο για καλό σκοπό ...και κυρίως στους καιρούς μας
  .επίσης είχα ερωτήματα σχετικά με την εκπαίδευση που έχει στεγανά δηλ αποσκοπεί στην αποκοπή του παιδιού με το γονεικο περιβάλλον ώστε να είναι διαχειρησημο από όσους του ανοίγουν δρόμους για να τους υπηρετήσει...Θρεφουν στο παιδί φιλοδοξίες μεγάλες ώστε να το κάνουν απατρη και αφιλο συναισθηματικά κενό κυριολεκτικά ρομπότ
  Από την εμπειρια και μόνο της προετοιμασίας για τα μεγάλα Κολέγια είδα διάφορα στο χαρακτήρα του παιδιού μου και εν τέλη όταν αποφάσισα να μην λάβει την υποτροφία αντιμετωπισαψτο τον αρνητισμο του στο πρόσωπο μου ..
  Εν τέλη μετά από χρόνια διαπίστωσαν και άλλα ..

  1. avatar Κούλα

   Πνεύμα και Ηθική!
   Το παιδί δεν πρέπει να απαρνηθεί τα διδάγματα του "Ελληνοχριστιανικού" πολιτισμού:
   "Ρουφιανιλίκι,μπαξίσι και γλύψιμο"

  2. avatar Xountalas

   Ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου,θα ήθελα πολύ να μας αναφέρεις περισσότερα.

 9. avatar Dragathor

  Οσοι βγαζετε κακια και μιλατε για σχολεια "χαρισματικων παιδιων" στην Ελλαδα και για ευκαιριες στη Ελλαδα, καταλαβετε οτι οποιος θελει να προχωρησει στον τομεα του και να εχει μια δουλεια που τον γεμιζει με σοβαρες αμοιβες, δεν μενει Ελλαδα. Η Γερμανια ειναι μια χωρα που μπορει να στηριξει και κυριως να ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ τετοια παιδια, στην Ελλαδα απλα θα μεινει στασιμο ενα τετοιο παιδι. Αφου δεν εχουμε την δυνατοτητα να παρεχουμε βοηθεια και παροχες αξιες για τετοια ατομα καλυτερα να πανε σε αλλα κρατη που μπορουν. Καλη τυχη να εχει και καλη πορεια στην ζωη του.

  1. avatar /Gr/etard

   Εγώ δεν παρακωλύω την πορεία του παιδιού, όπως και πολλοί άλλοι. Απλά επισημαίνουμε ότι υπάρχουν υποδομές εδώ στην Ελλάδα όπου τα παιδιά μπορούν να φοιτήσουν. Δεν κάνουμε κάτι κακό. Απλά υποδεικνύουμε ότι υπάρχουν ανάλογες υποδομές. Όσο για την αξιοποίηση, εδώ έχεις δίκιο. Γιατί η αγορά εργασίας μας δεν μπορεί να τον απορροφήσει και δεν παρέχει κεφάλαια για την έρευνα που πιθανότατα θα διεξάγει αυτός ο μέλλων επιστήμων. Αλλά το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι άρτιο σε επίπεδο σπουδών. Το γεγονός ότι υπάρχει υπεραντιπροσώπευση (overrepresentation) των Ελλήνων στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα υποδεικνύει από μόνο του το επίπεδο του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Γιατί το να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες από την Ελλάδα παγκοσμίως, δείχνει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα μας είναι τέλειο. Απλά, δυστυχώς, δεν παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια για να μείνουν εδώ. Αλλά και πάλι, έχουν σημειωθεί σημαντικές καινοτομίες και μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια εν καιρώ κρίσης.

   1. avatar rupert sackville

    Κυρία μου δεν ξέρετε ΄τι λέτε. Κατ' αρχάς ας πούμε τα αυτονόητα. Μεμονωμένες παράμετροι όπως αυτές που αναφέρετε δεν σημαίνουν τίποτα. Η υπερ-αντιπροσώπευση στον κλάδο των πανεπιστημιακών καθηγητών οφείλεται στο γεγονός ότι το κύδος αποδίδεται το καθηγητηλίκι στην Ελλάδα είναι υπερβολικό. Στην Ολλανδία, στην Γερμανία στην Αγγλία τις πρώτες θέσεις κατέχουν τα παραγωγικά επαγγέλματα. Βγάλτε τις εθνικιστικές παρωπίδες σας και αντικρίστε την πραγματικότητα χωρίς ωραιοποιήσεις. Ξεκινήστε με τα τεστ PISA που μας φέρνουν στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα αλλά και τις έρευνες φορέων του ίδιου του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τις οποίες σημαντικό ποσοστό αποφοίτων Γυμνασίου είναι λειτουργικά αναλφάβητο.

    1. avatar /Gr/etard

     Και, για τον λειτουργικό αναλφαβητισμό...
     Στην Ελλάδα είναι 9%.
     Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 16%.
     Τώρα τι προσπαθείς να μου πεις;

    2. avatar /Gr/etard

     Μόνο που οι διακρίσεις υφίστανται σε όλους τους τομείς του επιστητού. Και ιδιαίτερα στις πρακτικής υπόστασης επιστήμες. Και "εθνικιστικό παραλήρημα"... Ναι, αυτό σου προσφέρει περισσότερα επιχειρήματα, αν και εγώ έχω τις σχετικές έρευνες από τα αμερικανικά academia... Έλεος με τον "εθνικισμό" σου. Οτιδήποτε σχετικό με την ελληνική εκπαίδευση που τεκμηριώνεται υπέρ της είναι κατά υπονοούμενα, "φασιστικό". Τελείωνε.

     Δεύτερον από όλα... Τα τεστ PISA είναι το λιγότερο αξιόπιστο μέτρο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών συστημάτων ανά τον κόσμο. Κυρία μου, κυριολεκτικά ξέρετε ότι οι μισές χώρες, κυρίως η Κίνα, έχει κλέψει στον διαγωνισμό αυτό, αποκλείοντας όλο σχεδόν τον μαθητικό πληθυσμό της και επιλέγοντας μόνο 16 σχολεία από 4 περιοχές; Ή πιο κοντά, στη Σουηδία, όπου 11-35% των μαθητών αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, 300% περισσότερο από από τον μέσο όρο;

     Και για τους Έλληνες μαθητές, μπορώ με βεβαιότητα να σου πω, καθώς εξετάστηκα σε αυτό το τεστ, ότι όλοι έδωσαν τυχαίες απαντήσεις με γνώμονα να φύγουν από την εξέταση όσο το δυνατόν νωρίτερα, επειδή ήταν ΧΆΣΙΜΟ ΧΡΌΝΟΥ. Ναι, αυτό που άκουσες. Το τεστ ήταν τόσο γελοίο, που κυριολεκτικά όλοι το θεωρούσαν αντιπερισπασμό από τα κανονικά μαθήματα. Συγγνώμη φίλε, αλλά προτιμάμε να δώσουμε σημασία στη ΑΔΜΕ (διατήρηση μηχανικής ενέργειας) παρά στις κινήσεις που τις διδαχτήκαμε 3 χρόνια πριν και οι οποίες εξετάζονται ως "δύσκολα" στον ΟΑΣΑ.

 10. avatar Aimilios

  να μεινει εδω το παιδι!!!
  Εχθες στην καταληψη της ασοεε ητανε μονο 3 ατομα το βραδυ και οι 2 ειχανε πεσει τεζα απο τοα ναρκωτικα αρα μονο 1 ατομο κρατουσε την καταληψη.
  Θελουμε και αλλα ατομα, να μεινει εδω το παιδι!!!

 11. avatar Έστειλαν το παιδί

  εκεί από όπου πήραν τα περισσότερα.

  1. avatar rupert sackville

   Όχι κύριέ μου. Δεν δίνουν χρήματα. Προοπτικές δίνουν.

   1. avatar Ότι πεις

    Έτσι να λές εσύ.

    1. avatar rupert sackville

     σε εμένα απευθύνεστε;

     1. avatar Σε εσάς

      απευθύνθηκα.

     2. avatar rupert sackville

      Με τέτοια τσιμεντωμένα μυαλά πώς να μην είναι σε κρίση η Ελλάδα. Βλέπουν κάποιοι γελοίοι τις προσπάθειες δύο γονιών και αντί να τους έχουν υπόδειγμα, προσπαθούν να μειώσουν όποιον τους υπερασπίζεται. Αλλά τόσο στενοί είναι οι ορίζοντές σας τέτοια λέτε.

     3. avatar /Gr/etard

      Ποιο υπόδειγμα και εσύ; Το να στέκονται οι γονείς σαν δειλοί και αντί να επιστρατεύσουν το παιδί τους ως έναν φάρο αντί της διεφθαρμένης καθεστηκυίας τάξης, τους ενθαρρύνετε να φύγουν, γιατί δήθεν "δεν θα φτιάξουν τα πράγματα";

      Σφάλμα! Τεράστιο λογικό σφάλμα! Το να μείνουν παιδιά σαν και αυτό εδώ, οι οποίοι θα εξελιχθούν πολύ περισσότερο και θα διαπρέψουν, θα σταματήσει αυτή τη σήψη. Τίποτε άλλο. Το να τα ενθαρρύνεις να φύγουν, ενώ πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν λύσεις να προτείνουν, στην ουσία λες στην Ελλάδα να πνιγεί. Ναι, να σπουδάσει και στο εξωτερικό. Αλλά η δράση του, ιδιαίτερα για το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, να αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της ζωής του πληθυσμού της μητρικής του χώρας. Αυτό πρέπει να αποτελεί υπόδειγμα. Και τα τελευταία τρία χρόνια, πολλοί Έλληνες έχουν επιστρέψει και εφαρμόζουν καινοτομίες, ιδιαίτερα για το εμπόριο και τη ναυτιλία. Και τώρα, με τη πολιτική που προωθείται από τη κυβέρνηση, με την παροχή, τουλάχιστον, και επαναλαμβάνω τουλάχιστον, 3000€, μηνιαίως, για 500 επιστήμονες αρχικά, αναπόφευκτα θα προωθήσει και άλλες χιλιάδες. Γιατί; Το να έχεις από 3000 έως 7000 ευρώ μηνιαίως για την έρευνα και την επιχείρηση σου είναι τεράστιο δέλεαρ.

     4. avatar Το επάγελμά σου πάντως

      απέτυχε να κάνει κάτι για τα τσιμέντα. Ρίχτα τώρα όλα στους άλλους, όπως ξέρετε πολύ καλά να κάνετε.

    2. avatar προοπτικές και μέλλον ξέρεις τι σημαίνει;

     γνήσιος νεοελληνάρας ή αλβανάκος , κάλιο 5 και στο χέρι , μια ζωή την έχουμε κλπ κλπ καμία ελπίδα στις περιορισμένες δικές σου προοπτικές.

     1. avatar Να ψάξετε να το βρείτε

      σε 10-15 χρόνια κ να ρωτήσετε πως ήταν η παιδική του ηλικία. Ο κάθε γονιός έχει δικαίωμα(;;;;;) να κάνει ότι θέλει με τα παιδιά του. Κατά τα άλλα δε χρειάζεται να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

 12. avatar Σκέτος

  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ:Η αναξιοκρατία μάς δένει τα χέρια.
  «Θα συμβούλευα τα νέα παιδιά που θέλουν να διακριθούν, να φύγουν στο εξωτερικό»

  1. avatar /Gr/etard

   Ειδικά από τη στιγμή που στην Γερμανία οι Αφγανοί μετανάστες προάγονται στα πανεπιστήμια δίχως βασική γνώση Γερμανικών, ή στην Αμερική λόγω του λεγόμενου affirmative action, οι μη λευκοί μαθητές, που πολλοί από αυτό δεν ξέρουν βασικά μαθηματικά, δίνονται περισσότερες ευκαιρίες απ'ότι οι άξιοι, Ευρωπαϊκής καταγωγής μαθητές στην Αμερική. Και να μην πω για τα αμερικανικά κολλέγια, τα οποία είναι κυριολεκτικά ακριβά ολοήμερα.

   Στο εξωτερικό δεν είναι καθόλου ρόδινα όσο νομίζετε...

 13. avatar Όχι Γερμανια

  στη Γερμανια βρήκατε να το στείλετε το παιδάκι ?? ειμαι εγω εδω και τους βλέπω. Αυτοί παν με 30 εδω. Θα το φρενάρουν αυτοί.

 14. avatar niaki34

  Καλη επιτυχια μικρε!Η γνωση που θα αποκτησεις ευκολα να ειναι για το καλο της ανθρωποτητας!Τιμας τη χωρα σου μικρε μου!!Μπραβο και στπυς γονεις που ειναι αρωγοι στο παιδι τους!Τετοιους Ελληνες θελουμε!!!

 15. avatar /Gr/etard

  Παιδιά, υπάρχουν υποδομές εδώ στην Ελλάδα.
  Κυριολεκτικά, τα πρότυπα σχολεία και τα 5 κολλέγια που είναι αποκλειστικά για χαρισματικά παιδιά γιατί υπάρχουν;

  1. avatar rupert sackville

   Συγγνώμη τα πέντε σχολεία για χαρισματικά παιδιά ποιά είναι; Πού βρίσκονται;

   1. avatar /Gr/etard

    Η Αθωνιάδα Σχολή (όσοι λένε ότι δεν είναι για χαρισματικά παιδιά είναι γελασμένοι, γιατί δεν παρέχει μόνο εκκλησιαστική παιδεία), το Κολλέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη, οι Ουρσουλίνες και το Κολλέγιο Αθηνών (που υποδεικνύεται από τον αριθμό πολιτικών ηγετών και προσωπικοτήτων που έχει αναδείξει, ανεξάρτητα από το ήθος τους). Και τα δύο από αυτά, το Κολλέγιο Ανατόλια και των Αθηνών, από το 2012, σε συνεργασία με το Hopkins, κάνουν προγράμματα διάρκειας μηνών για τα χαρισματικά παιδιά.

 16. avatar PanosGianaros

  Στην φωτογραφία δύο τρανά παραδείγματα.
  Ενα ο μικρός ' ' φαινόμενο ' ' που η παράταξη του Κούλη θα τον στείλει στην αγαπημένη του χώρα ,την χώρα που ήταν εξόριστος ο ίδιος, , την Γερμανία .
  Το άλλο παράδειγμα ο γνωστός και μη εξαιρετέος . . . .ΤΖΑΜΤΖΗΣ , που για να τα βγάλει πέρα σαν βουλευτής όπως δήλωνε ο ίδιος έκανε το ' ' σκ@τ@ του ' ' . . . . . παξιμάδι . . !
  Πως διάλεξες παιδί μου να πας σε μια χώρα που είναι ' ' τόπος εξορίας ' ' ;
  Ποιός είναι αυτός που σου έδωσε το τρανό παράδειγμα;

  1. avatar Sg

   Μη χαλάτε τα πάντα. Αυτά που γράφεις δεν έχουν καμιά σχέση με το θέμα.

   1. avatar ????/

    βρομιάρης συριζοειδές που έχασε τα 0,6 <να μήνυμα που έκλεβε είναι.

 17. avatar pliman 1968

  στο μετσοβειο που συχναζα με παρομοιους πολλα υποσχομενους ολοι θαθελαν να ανοικουν στους συνηθισμενους καλη τυχη παντως...

  1. avatar Xountalas

   Στο Ελλαδισταν αυτά ,που για να προχωρήσεις πρέπει να κάνεις τον βασταζο των καθηγηταδων οι οποίοι θα σε αναλωσουν βάζοντας σε να κάνεις καμιά παράδοση μαθήματος όταν αυτοί βαριουνται.Σε χώρες του εξωτερικού σε βάζουν στην έρευνα,στην ερευνητική ομάδα καθηγητών με εξασφαλισμένο μπάτζετ.

   1. avatar /Gr/etard

    Δεν θα το έλεγα. Παλιότερα έτσι ήταν, αλλά στην Αμερική αφήνουν μη λευκούς, οι οποίοι δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις μαθηματικών, να περνούν στα μεγάλα πανεπιστήμια και να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε αυτούς παρά σε λευκούς μαθητές λόγω του λεγόμενου affirmative action. Στην Γερμανία αφήνουν Σομαλούς και Αφγανούς να φοιτούν σε πανεπιστήμια χωρίς στοιχειώδη γνώση Γερμανικών. Τώρα τι μου λες;

 18. avatar ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Κ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

  τι να τον κανουμε
  εμεις εχουμε αλλα προτυπα
  οπως
  νεκρος αλεξης
  παυλος φρισσας
  ζακι ωωωωωωωωωωωωωωωω
  λαοτικια+++
  αδεσποτακια
  λαθρο
  πρεζακια
  κ φυσικα τα ταξικα μας αδερφια τους
  ρομα!!!!!

  1. avatar φροιξος

   συμπλήρωσε ...και φασίστες και νεοναζί!! Μακαρι το παιδι να προκόψει προς όφελος της κοινωνίας!! Η Αμερικη θα δινε καλυτερες προοπτικες , εκει υπαρχουν ρατσιστες καταλοιπα!

 19. avatar /Gr/etard

  Παιδιά, υπάρχουν υποδομές για τέτοια, χαρισματικά παιδιά εδώ στην Ελλάδα. Υπάρχει η Αθωνιάδα Σχολή, το Κολλέγιο Ανατόλια κ.ά. κολλέγια. Και τα τελευταία 5 χρόνια, έστω και με δωρεές από μεγάλες εταιρείες και ιδρύματα, υπάρχουν πολλά προγράμματα, κυρίως κατά το καλοκαίρι, στα οποία τα χαρισματικά παιδιά συμμετέχουν για μαθήματα ανώτερης νοημοσύνης όπως η Ρομποτική.

  Στη Γερμανία υπάρχουν ακριβώς δύο κολλέγια για χαρισματικά παιδιά: το Sächsisches Landesgymnasium Sankt Afra zu Meißen στη Σαξονία και το Landesgymnasium für Hochbegabte Schwäbisch Gmünd στη Βάδη-Βυτεμβέργη. Δύο, όπως ή Ελλάδα. Και δεν είναι σύμφωνα με "κρατικά προγράμματα", αλλά αυτά τα δύο σχολεία διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα, όπως αυτά τα δύο ελληνικά κολλέγια που ανέφερα.

  Γιατί όμως οι γονείς θα φέρουν το παιδί τους στη Γερμανία, από τη στιγμή που υπάρχουν κολλέγια για χαρισματικά παιδιά εδώ στην Ελλάδα, με το ένα από αυτά, το Κολλέγιο Ανατόλια, να βρίσκεται μερικά δεκάδες χιλιόμετρα μακριά τους;

  Είναι είτε επειδή δεν το έψαξαν καθόλου, είτε διαπνέονται από θεϊκού επιπέδου συμπλέγματα κατωτερότητας και αυτομίσους για το έθνος τους. Και πριν πείτε: "άι στο διάολο 'Ελληναρά' απλά δεν θέλεις να πιστέψεις ότι είμαστε χάλια στα πάντα", μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και τα πρότυπα σχολεία, τα οποία κυριολεκτικά περιέχουν μαθητές με πολύ ανώτερο δείκτη νοημοσύνης από το κανονικό. Και είναι δεκάδες ανά τη χώρα. Γι'αυτό πείτε μου, πώς γίνεται να μην υπάρχουν υποδομές, όταν ΥΠΆΡΧΟΥΝ υποδομές;

  1. avatar Άντε […]

   Υπάρχουν μόνο αν πληρώνεις όπως τα πάντα νοσοκομεία σχολεία όλο από τα καλύτερα ομως μόνο για τους πλούσιους τι δεν καταλαβαίνεις η ελλαδα είναι απλά ένα κιτσ

   1. avatar /Gr/etard

    Αυτά τα δύο γερμανικά κολλέγια είναι τουλάχιστον 3 φορές ακριβότερα από τα δύο ελληνικά κολλέγια που ανέφερα. Και αυτό το "η Ελλάδα είναι kitsch" απλά επιβεβαιώνει τη ξενομανία σου. "Οτιδήποτε ελληνικό είναι χάλια" ακόμα και αν τα ελληνικά κολλέγια προσφέρουν μαθήματα και διδακτέα ύλη μακράν ανώτερη των κολλεγίων του εξωτερικού. Και το εκπαιδευτικό μας σύστημα γενικότερα είναι, όσον αφορά το επίπεδο σπουδών, καλύτερο. Γιατί νομίζεις ότι όλοι οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν άμεσα και με υψηλό δείκτη επιτυχίας; Γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα μας τους έχει διδάξει πράγματα πολύ νωρίτερα από άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, δίνοντας τους τεράστιο αβαντάζ. Μην τα ισοπεδώνεις όλα...

  2. avatar Ίσως…

   Ίσως είναι και η επιβίωση... Πιθανόν να φεύγουν και για οικονομικούς λόγους....

  3. avatar rupert sackville

   κυρία μου αν θεωρείτε ότι η Αθωνιάδα Σχολή είναι σχολείο για παιδιά με ιδιαίτερα χαρίσματα δεν ξέρετε ΄τι λέτε. Το δε κολέγιο Ανατόλια έχει κάποιους καλούς μαθητές, αλλά αυτό δεν το κάνει σχολείο για χαρισματικά παιδιά. Συγγνώμη αλλά είστε ανενημέρωτη.

  4. avatar Xountalas

   Στο Πρότυπο Πειραιά ( Ιωνίδειος σχολή) φοιτά συγγενικό μου πρόσωπο.Δεν θες να αναφερθώ σε πρόσωπα και καταστάσεις,δεν θες.

   1. avatar /Gr/etard

    Κάθε σχολείο έχει τα μπάζα του σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας. Μην κρίνεις όμως ένα σχολείο από μερικά ανεγκέφαλα άτομα. Πρέπει να κρίνεις συνολικά. Αν οι περισσότεροι μαθητές είναι υψηλού επιπέδου, τότε το σχολείο είναι καλό. Αν δεν είναι έτσι, δεν είναι άξιο του ονόματος του.

 20. avatar Ολα θεμα τυχης ειναι!

  Εμεις του ευχομαστε να αξιοποιηθει οπως του αξιζει εκει που θα παει!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει