Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη έστειλε ο γνωστός ντράμερ Tommy Lee του διάσημου ροκ συγκροτήματος Mötley Crüe, σχετικά με την κακομεταχείριση των γαϊδουριών στο νησί της Σαντορίνης.

Ο Tommy Lee, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ελλάδα, ζητά από τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν τις σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες που υφίστανται τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια στη Σαντορίνη, τα οποία χρησιμοποιούνται ως «ταξί» για να ανέβουν οι τουρίστες τα δεκάδες σκαλιά στο νησί.

Στην επιστολή του, την οποία δημοσίευσε και το Billboard.com, ο Tommy Lee αναφέρεται στην υπερηφάνεια που αισθάνεται για την καταγωγή του, αλλά και το ζήτημα της κακοποίησης και της κακομεταχείρισης των ζώων, που υπονομεύει τη φήμη της Ελλάδας και το οποίο ευελπιστεί πως θα λύσει η κυβέρνηση.

Ακολουθεί η επιστολή μεταφρασμένη:

«Κύριε Υπουργέ Μάκη Βορίδη

Είναι για μένα μεγάλη τιμή να έχω γεννηθεί στην Αθήνα. Όταν βρίσκομαι σε περιοδεία με τους Mötley Crüe μιλάω περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή. Όμως κάτι αμαυρώνει το όνομα της Ελλάδας και ελπίζω εσείς να μπορέσετε να συμβάλλετε στην επίλυση αυτού του προβλήματος: Εννοώ την φρικτή κακοποίηση εξαντλημένων γαϊδουριών και μουλαριών, τα οποία πρέπει να κουβαλούν τους τουρίστες στους κατακόρυφους λόφους της Σαντορίνης. Επισκέφτηκα το νησί αυτό το καλοκαίρι σε ταξίδι με θαλαμηγό. Προσδέσαμε στο νησί δύο ημέρες κι εγώ αρνήθηκα να μεταφερθώ στο κέντρο της πόλης πάνω σε ένα γάιδαρο.

Στο CNN είδα πρόσφατα αυτό το άρθρο και μετά από αυτό αποφάσισα να αναλάβω δράση μαζί με τους φίλους μου από την PETA, ώστε να σταματήσει αυτός ο βασανισμός των ζώων. Με εξόργισε ιδιαίτερα ότι ο νόμος που υιοθετήθηκε πριν από λίγα χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών δεν εφαρμόζεται. Οι τουρίστες της Σαντορίνης θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εξαιρετικό συρματόσχοινο! Αντί αυτού κάθονται μαζικά πάνω σε εντελώς εξαντλημένους γαϊδούρια, που κουβαλάνε τους ανθρώπους και ανεβοκατεβαίνουν πολλές φορές την ημέρα τα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και της παλιάς πόλης των Φηρών.

Σαμάρια που δεν είναι καλά τοποθετημένα προκαλούν ανοιχτές πληγές οι οποίες πολλές φορές δεν λαμβάνουν θεραπεία. Τα ζώα δεν έχουν καθόλου προστασία από τον καυτό ελληνικό ήλιο και κάνουν μόνο σπάνια διαλείμματα. Ούτε καν τα δίνουν τροφή και νερό. Οι εικόνες αυτών των ζώων που υποφέρουν με ακολουθούν μέχρι σήμερα. Είναι στο χέρι σας, να σταματήσετε αυτόν τον βασανισμό των ζώων και η Σαντορίνη να γίνει ένας ωραίος τόπος για τουρίστες και για ζώα. Παρακαλώ σταματήστε την ξεπερασμένη ταλαιπωρία των «ζώων-ταξί». Θα χαρώ για την απάντησή σας. Ευχαριστώ για το χρόνο και τις προσπάθειές σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Tommy Lee»