Την αισιοδοξία ότι το επιστημονικό συνέδριο «Δικαιοσύνη και Κοινωνία», θα συμβάλει στην εξερεύνηση των πτυχών και προβλημάτων στην άσκηση της Δικαιοσύνης και στις σχέσεις της με την κοινωνία, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε επίσης και «στη σχηματοποίηση μιας προοπτικής που θα εκσυγχρονίζει λειτουργικά το θεσμό της Δικαιοσύνης χωρίς καμία έκπτωση», εκφράζοντας την ελπίδα ότι το συνέδριο θα λειτουργήσει εποικοδομητικά προς την κατεύθυνση αυτή.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει το συνέδριο» είπε ο κ. Ζέρβας. Πρόσθεσε δε, ότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που φιλοξενεί τη διοργάνωση, είναι ταυτόχρονα ο χώρος όπου λειτουργεί το όργανο αυτό του δήμου, κάτω από τις υπάρχουσες νομικές προβλέψεις και λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για την πόλη. Ο κ. Ζέρβας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε περιπτώσεις όπου η τοπική αυτοδιοίκηση φέρνει δυσκολίες στη Δικαιοσύνη, λόγω των διαδικασιών οικονομικής διαχείρισης: «Αδυνατούμε για παράδειγμα, να καταβάλουμε πληρωμές σε προμηθευτές μας, στις υπηρεσίες που προσφέρονται, και τους οδηγούμε πολύ εύκολα στο διοικητικό δικαστήριο για να μας δώσουν την εντολή να καταβάλουμε αυτά τα χρήματα που οφείλουμε να καταβάλουμε. ‘Αρα συμμετέχουμε και εμείς σαν τοπική αυτοδιοίκηση σε αυτή την επιβάρυνση των δικαστηρίων της απονομής της Δικαιοσύνης» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Και βέβαια όταν έρθει μετά η σειρά των δικαστηρίων, μας υποχρεώνουν να εφαρμόσουμε κάποιες διατάξεις με μεγάλο βαθμό καθυστέρησης, ακριβώς αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε: να προσφέρουμε τις υπηρεσίες στους πολίτες, τους οποίους εντέλει υπηρετούμε». «Αν δεν μπορέσουμε ως δημόσια διοίκηση, ως τοπική αυτοδιοίκηση, να σπάσουμε κρίκους στην αλυσίδα αυτή, το αίτημα για περισσότερη αποτελεσματικότητα πολλές φορές θα διογκώνεται» κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.