Η κακοκαιρία πλήττει την Αττική από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. Ισχυρές βροχές σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα τα βόρεια προάστια.

Στο μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισιά στην οδό Κυριαζή από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Κηφησίας έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Τρύφωνος, καθώς σύμφωνα με την Τροχαία έχει σπάει αγωγός ύδρευσης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα ακόμη και στο ματς του Λιγκ Καπ του βόλεϊ, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Φοίνικα Σύρου.

Ο αγώνας διεκόπη όταν η οροφή του κλειστού του Αμαρουσίου ξεκίνησε να στάζει, με τους διαιτητές να διακόπτουν το ματς προκειμένου να σκουπιστεί το τερέν καθώς υπήρχε κίνδυνος για τους αθλητές. Μετά από λίγα λεπτά ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης σοβαρά είναι τα προβλήματα σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Κηφισό και την είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Παράλληλα, καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Αττική οδό. Όπως έγινε γνωστό:

Καθυστερήσεις 5′-10′, από Μεταμόρφωση έως Κηφισίας, προς Αεροδρόμιο.

Καθυστερήσεις 5΄-10΄, από Κάντζα έως Μαραθώνος προς Ελευσίνα.

Όσον αφορά την Πυροσβεστική, έχει δεχθεί έξι κλήσεις στην Αττική μέχρι στιγμής.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως «περιμένουμε αρκετό νερό τις επόμενες ώρες στην Αττική και μάλιστα πολύ πιθανό είναι να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Μια μικρή προσοχή χρειάζεται».

Σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού, κάνοντας λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες, περιοχές όπου γρήγορα θα σταματήσουν, καθώς επίσης στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στα ανατολικά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά πάνω από τα 1.600 μέτρα.

(Φωτογραφία αρχείου)