Στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο εμπορικός σύλλογος Αθήνας, σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί του με το νομάρχη Αθηνών και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Ι. Σγουρό ο οποίος, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή νομάρχη κ. Β. Κόκκαλη επισκέφθηκε τα γραφεία του συλλόγου.

Οι άξονες του κοινού σχεδιασμού αναφέρονται κατά προτεραιότητα στο παράνομο εμπόριο, την εγκληματικότητα, την προσβασιμότητα και τροφοδοσία των επιχειρήσεων και το φορολογικό, νομοθετικό και αναπτυξιακό πλαίσιο που τις αφορά.

Ακόμη, ακούστηκαν προτάσεις αναβάθμισης και ανάδειξης των παραδοσιακών, τουριστικών και θεματικών αγορών του κέντρου, επαναφοράς, υπό προϋποθέσεις και κίνητρα, της κατοικίας στο Ιστορικό κέντρο αλλά και για τον καθορισμό των χρήσεων γης ώστε η αγορά της Αθήνας να ξαναγίνει ένας φιλικός και ελκυστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Στη συζήτηση που έγινε παρουσία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παναγή Καρέλλα και του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΣΑ, αμοιβαία αποδεκτή ήταν η διαπίστωση ότι είναι αδύνατον να επιβιώσει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στις αγορές της πρωτεύουσας, αν δεν εξαφανισθούν η διαφθορά, η γραφειοκρατία και δεν επιτευχθούν οι συναρμοδιότητες στην εφαρμογή των νόμων.