Κλειδώνουν οι 8.296 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη

Μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου για την αναδιάρθρωση του υπ. Παιδείας


ΕΛΛΑΔΑ
8:22
25/07/2013
Κλειδώνουν οι 8.296 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη
3
loading

Κλειδώνουν οι 8.296 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη. Η νέα λίστα καταρτίζεται ήδη, ενώ η τρόικα έστειλε χθες μήνυμα καθυστερώντας τη δόση για μόλις 80 άτομα που δεν βγήκαν στη διαθεσιμότητα.

Πλέον μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου για την αναδιάρθρωση του υπουργείου Παιδείας με την ανακοίνωση για λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Παράλληλα και μετά τους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς φαίνεται ότι παίρνουν σειρά πολιτικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε μονάδες των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και χιλιάδες διοικητικοί υπάλληλοι σε διάφορα υπουργεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 2.000 πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και άλλοι περίπου 400 από το Άμυνας μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας.

1.350 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας μετακινούνται σε άλλες θέσεις μετά από συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενώ σε διαθεσιμότητα θα βρεθούν ακόμη 400 υπάλληλοι από τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η νέα λίστα είναι:
-3.000 Δημοτικοί Αστυνομικοί
-400 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
-80 από το υπ. Ανάπτυξης
-100 εργαζόμενοι στο υπ. Περιβάλλοντος
-2.000 υπάλληλοι του υπ. Δημόσιας Τάξης
-30 εργαζόμενοι στο υπ. Εργασίας
-150 υπάλληλοι του υπ. Τουρισμού
-125 υπάλληλοι του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
-1.350 υπάλληλοι του υπ. Υγείας
0Θα ενταχθούν εργαζόμενοι σε υπό κατάργηση και συγχώνευση φορείς και εργαζόμενοι σε Δήμους

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar V-R

    Άντε να περάσουν και αυτά τα μέτρα γιατί κινδυνεύει η χώρα, για να μπορέσει να κινδυνεύσει πάλι και να περάσουν και τα επόμενα μέτρα και να ξανασωθεί ώστε να μπορέσει να ξανακινδυνεύσει για να περάσουν τα μεθεπομένα μέτρα και να είναι εφικτή και πάλι η σωτηρία.... μπεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. avatar chris

    από τον νερουλά της βουλής ξεκινήστε ωρεεεεε

  3. avatar giannis

    Πως γίνεται να κάνουν απολύσεις/διαθεσιμότητες όταν οι υπάλληλοι της Βουλης και του υπουργείου οικονομικών έχουν εξαιρεθεί από το ενιαίο μισθολόγιο μέχρι το 2016 ? Από ότι βλέπω έχουν εξαιρεθεί και από την κινητικότητα-απολύσεις. Μόνο αφελείς είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι γίνεται εξυγίανση του κράτους . Οχι ότι δεν χρειάζεται βέβαια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει