Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πραγματοποίησαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, μέλη του ΠΑΜΕ, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και άλλα σωματεία εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου, καθώς και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων.

Μεταξύ των αιτημάτων τους, είναι η υποχρεωτική αργία της Κυριακής για τα καταστήματα, η κατάργηση των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και η μόνιμη – σταθερή εργασία.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ έγινε παρέμβαση στην ανοιχτή συγκέντρωση, που διοργάνωσε για το θέμα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Εξάλλου, την αντίθεσή του στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εκφράζει με ανακοίνωση του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ και επισημαίνει ότι «η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα αναγκάσει τους εργαζόμενους να επωμιστούν το βάρος της κυριακάτικης εργασίας, χωρίς να πληρώνονται».

(Φωτογραφία αρχείου)