Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του 15χρονου στην Αμαλιάδα που μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του.

Σήμερα αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για το ποιο ήταν το αντικείμενο που χρησιμοποίησε ο δράστης, κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά την ποινή. Το θύμα ισχυρίζεται ότι ήταν μαχαίρι, ο δράστης ότι ήταν ανοιχτήρι.

Για την κατάσταση της υγείας του 15χρονου που μαχαιρώθηκε από 16χρονο στο σχολείο, μίλησε στο Star ο συνήγορος του θύματος Σάκης Κότσιφας.

«Είναι καλά. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Έχει βγει από το νοσοκομείο. Την επόμενη εβδομάδα θα βγάλει τα ράμματα. Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι για λίγα χιλιοστά δεν χτυπήθηκε κάποιο ζωτικό όργανο. Τότε θα είχαμε άλλη συζήτηση, σε άλλη κατηγορία» δήλωσε στο Star ο κ. Κότσιφας.

Σύμφωνα με τον κ. Κότσιφα όλα δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε μαχαίρι.

«Δεν το λέει μόνο το θύμα ότι επρόκειτο για μαχαίρι αλλά και η αυτόπτης μάρτυρας. Ο δράστης οπωσδήποτε θα έλεγε κάτι διαφορετικό. Η ουσία των πραγμάτων είναι και αυτό που αποδεικνύεται όχι μόνο από τα λεγόμενα των εμπλεκομένων αλλά από τα λεγόμενα των παρισταμένων είναι ότι επρόκειτο για μαχαίρι. Ο τρόπος του χτυπήματος δείχνει ότι ήταν κάτι παραπάνω από το ανοιχτήρι που θέλει να παρουσιάσει ο δράστης».

Όπως επισήμανε «υπήρχε μια διαφωνία μεταξύ των παιδιών αλλά ξεπέρασε τα όρια και έγινε μια διαφωνία σε επίπεδο εγκληματικής δραστηριότητας. Υπάρχει και ένα βίαιο παρελθόν στη συμπεριφορά του δράστη. Έχει επαναλάβει παρόμοια περιστατικά, ότι δηλαδή έχει επιτεθεί και σε άλλο παιδί παλιότερα με βίαιο τρόπο και έχει υποστεί και συνέπειες από το εκπαιδευτικό περιβάλλον που φοιτούσε τότε”.

Δείτε το βίντεο μετά το 15:30:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο