Κοινή δήλωση καταδίκης της αλά Monty Python «παρέλασης» στη Ν. Φιλαδέλφεια έκαναν ο Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ και ο δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ και ο Γιάννης Βούρος δηλώνουν: 

«Η παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί μία απλή επιφανειακή επίδειξη ισχύος, αλλά μία κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός έθνους, που δεν λησμονεί την ένδοξη ιστορία του, ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, αυταρχισμού και ξενοφοβίας.

Άλλωστε, η προπόρευση του κατεξοχήν ιερού εθνικού μας συμβόλου, της Γαλανόλευκης Σημαίας μας, η οποία εμψυχώνει, ενώνει και καθοδηγεί τους Έλληνες στο διάβα των αιώνων, περικλείοντας στις πτυχές της αγώνες και θυσίες τους Έθνους μας, σηματοδοτεί την ιερότητα της παρελάσεως, αλλά και τον σεβασμό τον οποίο οφείλουμε, ως πρόσωπα, να επιδεικνύουμε ενώπιόν της.

Υπό το πνεύμα αυτό, κάθε μορφή διαμαρτυρίας εντός της παρελάσεως αποτελεί διακωμώδηση και προσβολή της Ελληνικής μας Σημαίας, των ιερών μας συμβόλων και αμαύρωση της μνήμης των πεσόντων ηρώων.

Συνεπώς, καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα συνέβησαν από εξωσχολικούς κατά την διάρκεια της μαθητικής παρελάσεως της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Ν. Φιλαδέλφεια».