Την ενίσχυση της πυροπροστασίας της Ηλείας ζητεί με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο κ. Κοντογιάννης διαβίβασε προς τους αρμόδιους υπουργούς την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Χαράλαμπου Καφύρα, στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με την προστασία της Ηλείας από την εκδήλωση πυρκαγιών αλλά και την αντιμετώπισή τους.

Πέρα από το ζήτημα της απομάκρυνσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Ericson, για τα οποία ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε ήδη ερωτήσεις στη Βουλή με α.π. 11558/6-6-13 και 10851/20.5.13 αντίστοιχα, προκειμένου να ανακληθούν οι σχετικές αποφάσεις, ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης στην αναφορά του θέτει και τα εξής ζητήματα:

Πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών, ανανέωση και συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων, ενίσχυση της χρηματοδότησης των δήμων και των δασαρχείων.