Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο διευθυντής της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στο Ηράκλειο, Γ. Κερασιώτης.

Ο κ. Κερασιώτης κατακεραύνωσε τους ξενοδόχους για την τακτική που ακολουθούν στο θέμα του προσωπικού των ξενοδοχείων και ιδιαίτερα εκείνων που προσλαμβάνονται ως ανιματέρ.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της σχολής τόνισε «οι ξενοδόχοι θέλουν Ολλανδό και Βέλγο ανιματέρ, ακόμα κι αν είναι μπετατζής. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μιλάει τις γλώσσες, χωρίς να έχει καμία κατάρτιση».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κερασιώτης το 1998 στη Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων λειτούργησε και τμήμα ανιματέρ με Έλληνες σπουδαστές οι οποίοι βγήκαν καταρτισμένοι και έτοιμοι για δουλειά, όμως κανείς δεν τους προσέλαβε και έτσι το τμήμα σταμάτησε τη λειτουργία του.

Ερωτηματικό αποτελεί η διαδικασία με την οποία αναλαμβάνουν καθήκοντα όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα δουλεύουν στα ξενοδοχεία σε ανάλογα πόστα.

«Οι ξενοδόχοι παίρνουν άτομα κυρίως από Βέλγιο και Ολλανδία λόγω των ξένων γλωσσών, τους δίνουν ένα καλό μεροκάματο, διαμονή, φαγητό, τους παρέχουν ουσιαστικά τις διακοπές τους και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι» λέει στο flashnews.gr άνθρωπος που ασχολείται με τον τουρισμό.

Ο Μ. Βλατάκης, πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Κρήτης αρκέστηκε να πει πως «όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί’» ενώ ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ν. Ηρακλείου χαρακτήρισε το τραγικό περιστατικό ως μεμονωμένο.