Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Παγώνουν» στα σημερινά επίπεδα


ΕΛΛΑΔΑ
18:40
26/04/2013
Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
7
loading

«Παγώνουν» στα σημερινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαΐου. Όμως, η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Συνεπώς, τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού (με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού) απελευθερώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό στοιχείο που επέτρεψε το «πάγωμα» των τιμολογίων ήταν η δραστική μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει τα εξής: «Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΪΑ ΣΑΣ , ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ ! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !

 2. avatar Ζω

  Επίσης δεν θα μειωθεί περαιτέρω η σύνταξη των 150 ευρώ, ούτε οι μισθοί των τετρακοσίων. Δοξάστε μας.

 3. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

  την τροικα τη ρωτησατε?

  1. avatar Social Distortion

   Ρωτησαν τον Φωτόπουλο (τον κολλητό του τίμιου Αλέξη σου ντε) εαν θέλει μερικά εκατομμύρια για....εκπαιδευτικά ταξίδια, καί είπε όχι μετά την απαγόρευση εξόδου από την χώρα που του επιβλήθηκε...

   1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

    ναι μονο που τις αυξησεις τα τελευταια 4 χρονια και την απελευθερωση των τιμολογιων δε τις ζηταει ο φωτοπουλος αλλα οι τροικανουληδες σου

 4. avatar meteoriths

  ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝΕ ΑΠΌ 50 - 70 % ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ

 5. avatar christos lambrinos

  αχ βρε σεις ευχαριστουμε πολυ.......νασται καλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει