Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών που θα λειτουργήσει στις αρχές του καλοκαιριού στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας και ενημερώθηκε για την πρόοδο εκτέλεσης των εργασιών ολοκλήρωσής του.

«Πρόκειται για ένα κέντρο που είναι το πλέον σύγχρονο και απόλυτα συμβατό με τα ευρωπαϊκά στάνταρτς. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του πλάνου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που όταν τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Ιουνίου, θα είναι νομίζω το πιο σύγχρονο σε όλη την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται στην περιοχή και η επίσκεψη της αρμόδιας Επιτρόπου της Ε.Ε. κυρίας Σεσίλια Μάλστρομ, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα κάνει ότι υπόσχεται στους ευρωπαίους εταίρους.

Ο δεύτερος σκοπός της επίσκεψης του υπουργού στον Έβρο, ήταν κατά τον ίδιο, να εκφράσει την προσωπική του ευγνωμοσύνη, αλλά και της κυβέρνησης, στους άνδρες και στις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. για το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει. «Οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταφέρει εδώ και δέκα μήνες αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: Να κλείσουν τα σύνορα, να μην επιτρέπουν η χώρα να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Τέλος ο υπουργός υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επιλυθούν και τα προβλήματα που τέθηκαν από συνδικαλιστές, αναφορικά με την λειτουργία αριθμού οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.