Στις ΗΠΑ για την αδελφοποίηση του νησιού του με την αμερικανική πόλη Βηθλεέμ βρίσκεται ο δήμαρχος της Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής. Παράλληλα, κάνει επαφές για την προβολή του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα για την προσέλκυση Αμερικανών τουριστών στο νησί των Φαιάκων.

«Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη, μαζί με φίλους μου από Ερείκουσα, Μαθράκι, Οθωνούς και ιδιαίτερα τον Βασίλη τον Αργυρό από τη Βηθλεέμ της Πενσυλβανίας, ο οποίος ήταν ο συνεργάτης για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τρεπεκλής, κατά την επίσκεψή του στο Γραφείο Τύπου της Ελλάδας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα προβολής των ελληνικών θεμάτων από το διευθυντή του Γραφείου, Νίκο Παπακωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «η Ομογένεια είναι αυτή που ενώνει, ουσιαστικά, τις δύο πόλεις Βηθλεέμ και Κέρκυρα. Οι Έλληνες έχουν ισχυρή παρουσία στον δήμο τους. Μέσα από την Εκκλησία και τις δραστηριότητές της, διαπίστωσα ότι κρατάνε ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας, αλλά και της πατρίδας μας και του πολιτισμού μας.

Οι δύο πόλεις έχουν και τουρισμό και πολιτισμό -είμαστε στον παγκόσμιο κατάλογο της UNESCO- και βεβαίως έχουν και αγροτική παραγωγή. Διαθέτουν κάμπους και καλλιεργήσιμο έδαφος.

Εμείς, βεβαίως, ζούμε κυρίως από τον τουρισμό και δευτερευόντως από την αγροτική οικονομία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει. Ωστόσο, η καλλιέργεια της ελιάς δίνει την αισθητική ταυτότητα στο νησί μας, η οποία βοηθάει στην εικόνα των νησιών».