Οδοντωτός: Τα δρομολόγια δεν μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν άρει ο ΟΣΕ την απαγόρευση

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΕΛΛΑΔΑ
15:08
21/05/2019
Οδοντωτός: Τα δρομολόγια δεν μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν άρει ο ΟΣΕ την απαγόρευση
loading

Υπό απαγόρευση έχει τεθεί εδώ και έναν μήνα η κυκλοφορία του Οδοντωτού, από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, που έχει και την αποκλειστική ευθύνη των γραμμών.

«Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας, δεδομένου ενός σοβαρού φαινομένου κατολίσθησης που εξελίχτηκε στην περιοχή» αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας πως «η απουσία του εμβληματικού τραίνου έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις εκδρομών, διακοπή τουριστικής δραστηριότητας και ακυρώσεις εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική απώλεια και μαρασμό στην περιοχή».

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να ξεκινήσει και πάλι τα δρομολόγια στην ιστορική αυτή διαδρομή, εάν ο ΟΣΕ δεν άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, είμαστε σε αναμονή για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού» καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυκλοφορία του Οδοντωτού σιδηροδρόμου από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη των γραμμών, τέθηκε υπό απαγόρευση εδώ και ένα μήνα. Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας, δεδομένου ενός σοβαρού φαινομένου κατολίσθησης που εξελίχτηκε στην περιοχή.

Η απουσία του εμβληματικού τραίνου έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις εκδρομών, διακοπή τουριστικής δραστηριότητας και ακυρώσεις εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική απώλεια και μαρασμό στην περιοχή.

Δυστυχώς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αδυνατεί να επανεκκινήσει τα δρομολόγιά της στην ιστορική αυτή διαδρομή, εάν ο ΟΣΕ δεν άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, είμαστε σε αναμονή για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει