Εκρηκτικός, χαρισματικός, πολλές φορές με δημόσιο λόγο που δεν περνά απαρατήρητος. Ο Σταμάτης Κραουνάκης μιλά σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, για το πολιτικό τραγούδι, τις μίζες, την πολιτική και τις αυτοκτονίες.

Όσο για το ποιοι διοργάνωσαν το «πάρτι» που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, ο κ. Κραουνάκης δείχνει το ΠΑΣΟΚ, που όπως λέει, άνοιξε τις πύλες της διαπλοκής, της ρέμουλας και της μίζας.

Στην ερώτηση γιατί παρά τις πρόσφορες συνθήκες δεν υπάρχει «πολιτικό» τραγούδι, απαντά: «Δεν θα συμβεί με τον τρόπο που συνέβη στη χούντα. Αντίθετα και εμείς, εγώ και η Λίνα Νικολακοπούλου, το κάνουμε εδώ και χρόνια. Η «Κατσαρόλα» εξελίχθηκε σε άμεσο πολιτικό τραγούδι και όλος ο δίσκος του Μητροπάνου έχει τουλάχιστον τέσσερα πολιτικά τραγούδια».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δηλώνει επίσης ότι ο λόγος που υποστήριξε το κίνημα των Αγανακτισμένων, ήταν επειδή υποστηρίζει γενικά κάθε εκδήλωση ανατροπής, γιατί μόνο έτσι θεωρεί ότι θα αλλάξει κάτι. «Να ξέρετε ότι στις Βρυξέλλες, στη δύσκολα ώρα, πολλοί βουλευτές μας, συζητούσαν στον καφέ, αν αποτύχαιναν να φύγουν σε άλλες χώρες, απευθείας από τις Βρυξέλλες. Τους μαστίγωσε από ό,τι έμαθα με “γλώσσα βαριά λιμανιού” ο κ. Στουρνάρας».

Κληθείς να σχολιάσει τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων από την Αστυνομία, δηλώνει: «Βαράνε κόσμο, βαράνε τα παιδιά, τα σαπίζουνε κι εγώ είμαι μαζί τους, γιατί υπήρξα με τα παιδιά, την ξέρω τη βία της συμμόρφωσης, βαράμε, σκοτώστε λέει η Αμερική στη Συρία. Έχω πάρα πολλά νεύρα δεν έχω βήμα, δεν έχω Θεό δεν έχω ηπιότητα, δεν έχω φωνή. Βαράνε τα παιδιά. Ναι ρε βούρλα, ο 20χρονος θα σηκωθεί, θα κλέψει τράπεζα, θα χτυπήσει όποιον του κρύβει το φως. Ο 20χρονος θα σηκωθεί και είμαι μαζί του, δεν με νοιάζει τίποτα».

Όσο για τις αυτοκτονίες που έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις δηλώνει: «Αυτό είναι η εντολή στον Τρίτο Παγκόσμιο που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή:”Να φύγουν κεφάλια, σκοτώστε”».

Στην ερώτηση αν η κρίση έφερε κάτι καλό, απαντά: «’Όχι, δεν έφερε τίποτα καλό. Φανέρωσε την τεράστια παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε ψυχολογικά δεξιοί με συμπεριφορά προδομένου αριστερού».

Τέλος, ο Σταμάτης Κραουνάκης δηλώνει ότι δεν υπάρχει κόμμα που να τον εκφράζει αυτή την περίοδο, θα ήθελε όμως να δει την ευρύτερη Αριστερά αγκαλιασμένη. «Η ευρύτερα Αριστερά με εκφράζει. Θα την ήθελα αγκαλιασμένη. Η κομματιασμένη Αριστερά εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια των κέντρων εξουσίας».