Τη δυσαρέσκεια των αστυνομικών για το σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας, που εύχεται στους πολίτες Καλό Πάσχα, εκπέμποντας μηνύματα για την οδική ασφάλεια και τη συνετή οδήγηση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, κάνοντας λόγο για «γελοιοποίηση προσώπων και θεσμών».

«Όταν θέλεις να περάσεις κοινωνικά μηνύματα και να έχουν απήχηση στην κοινωνία και να επιτελούν τον σκοπό, πρέπει να αποτυπώνουν μία πραγματικότητα. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να γελοιοποιείς πρόσωπα και θεσμούς, τότε είναι σίγουρο ότι οι εμπνευστές έχουν άλλους σκοπούς από τους επιδιωκόμενους», δήλωσε ο κ. Γερακαράκος.

«Κι όταν μιλάμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ότι χάνονται ζωές στον δρόμο, πηγαίνοντας ο καθένας στα χωριά του για να κάνουν Πάσχα, είναι πολύ σοβαρό το θέμα ώστε να χάνεται ένα μήνυμα. Διότι εγώ όταν το είδα, κι εκφράζω προσωπική άποψη, ξέχασα για ποιο ζήτημα ήταν, η προσοχή μου έστρεψε στον ιδιωματισμό της πριφέρειας της χώρα μας. στονα στυφύλακα, που δεν είναι στην πραγματικότητα, γιατί εδώ και χρόνια η αστυνομία παίρνει προσωπικό από τις πανελλήνιες».

Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, και καλά κάνει, προσπαθεί να φτιάξει ένα βίντεο και να περάσει κοινωνικά μηνύματα για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Έχει τη σφραγίδα και την υπογραφή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ένα βίντεο το οποίο καταρρακώνει το ηθικό του Έλληνα αστυνομικού, κι αυτό δεν το λέω εγώ. Είμαστε πολύ ανεκτικοί στη σάτιρα αλλά να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά».

«Ξεσηκώνεται όλη η βάση. Όταν γελοιοποιεί τον σύγχρονο αστυνομικό που δίνει αγώνα καθημερινά, με όλα τα μείον ενός κράτους που δεν του δίνει εφόδια, και τα δίνει από τον δικό του προϋπολογισμό, υπάρχει πολλή αναστάτωση μέσα στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό εξαπλώνεται και στην κοινωνία. Μη θεωρείτε ότι δεν μας έχουν πιάσει πολίτες να μας πουν “τι βγάλανε εδώ πέρα;”».

«Επηρεάζει το ηθικό του Έλληνα αστυνομικού που έχετε απαίτηση στη δύσκολη στιγμή να είναι δίπλα σας. Δεν υπάρχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όταν τελειώνει το βίντεο, το μήνυμα έχει χαθεί» κατέληξε.