Θέση για το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με δημιουργούς από τον χώρο του τραγουδιού πήρε ο Διονύσης Σαββόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα ότι «το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Διονύσης Σαββόπουλος τονίζει:

«Τα πράγματα είναι απλά. Όταν με την διάλυση της Α.Ε.Π.Ι. βρεθήκαμε εκκρεμείς και μετέωροι, αποφασίσαμε συνθέτες και στιχουργοί να φτιάξουμε ένα δικό μας αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό για την είσπραξη των πνευματικών μας δικαιωμάτων.

Αλλά επειδή δεν είχαμε ούτε την τεχνογνωσία ,ούτε στέγη, ούτε τα στοιχειώδη, απευθυνθήκαμε στο υπουργείου πολιτισμού για να μας συμβουλέψει, διότι πρόκειται για το ελληνικό τραγούδι διάολε, για ένα κομμάτι της εθνικής μας μουσικής.

Το υπουργείο, προς τιμήν του, το κατάλαβε και δέχθηκε να μας βοηθήσει για μια σύντομη μεταβατική περίοδο ώσπου να σταθούμε στα πόδια μας και να μην χρειαζόμαστε πια το κράτος .

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων , είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση . Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση.

Συγχαίρω τους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν και παλεύουν εδώ και χρόνια στο να δοθεί μια λύση δίκαιη οργανωμένη και ασφαλής. Συγχαίρω επίσης όσους συνέβαλαν και θα συμβάλουν σε αυτό . Καλώ και εγώ όλα τα κόμματα να επιδείξουν κοινή και ανιδιοτελή στάση σε αυτή την τελική ευθεία της διαδικασίας ώστε να έχει η χώρα μας ένα αξιόπιστο σύστημα κατοχύρωσης της πνευματικής εργασίας.

Το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα.

Ζει το ελληνικό τραγούδι.

Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Διονύσης Σαββόπουλος».

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι δημιουργοί εκφράστηκαν αρνητικά για ένα σποτ που προέβαλε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συνάντηση, ενώ αντίδραση υπήρξε και από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της ΝΔ να διευκρινίζει με επιστολή του στο σωματείο ΑΣΜΑ:

«Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ ού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά.

Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.

Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων».