Επικριτικά σχόλια αντάλλαξαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και εκπρόσωποι εργαζομένων του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων (ΣΕΔΑ) και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη μη παροχή γεύματος σε 30 από τους 80 βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου και της μη λειτουργίας του καθημερινού προγράμματος έκτακτης βοήθειας 200 γευμάτων σε μαθητές σχολείων, λόγω της απεργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Καμίνης, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, επέκρινε την απεργία στα μαγειρεία, σημειώνοντας πως εντέλει «οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς, που εργάζονταν, φρόντισαν ώστε στους 30 βρεφονηπιακούς σταθμούς να διανεμηθεί πρόχειρο γεύμα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα μαθημάτων με την άμεση κάλυψη των κενών».

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ, Β. Πολυμελόπουλος, και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, ανταπέδωσαν τους επικριτικούς χαρακτηρισμούς προς τον δήμαρχο, κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζονται αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, με αποχή τους από κάθε υπηρεσία και την αποκομιδή απορριμμάτων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Κυριακή το πρωί για να αποφασίσει σχετικά με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πάντως, για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου έχει προκηρυχθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.