Δεύτερος γύρος χρήσης χημικών η οποία και είναι η πιο εκτεταμένη από όσες έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή.

Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές καταγγέλλουν την αστυνομία ότι με την εκτεταμένη χρήση χημικών επιθυμεί να διαλυθεί η ογκώδεις διαδήλωση.

Με αφορμή την επίθεση από μία μερίδα διαδηλωτών, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας τη διάσπαση της μεγάλης συγκέντρωσης ακριβώς μπροστά στη Βουλή.

Αρχικά, μία ομάδα διαδηλωτών θέλησαν να ανέβουν τη σκάλα, βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους.

Για αρκετά λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, διαλύοντας τον λαό που είχε κατακλύσει τον Άγνωστο Στρατιώτη, ακριβώς  έξω από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών έκανε η Αστυνομία και στις 15:40, στα πλαϊνά της Βουλής, στο ύψος των λουλουδάδικων.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών υπήρξαν τραυματισμοί, και συγκεκριμένα τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί, καθώς και ορισμένοι πολίτες.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος