Ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή τροπολογία δύο άρθρων, αρμοδιότητας της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, με στόχο τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου του 2018, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Με το πρώτο άρθρο της τροπολογίας, παρατείνονται εκ νέου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών και αναστέλλεται η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πληγέντων έως και τις 31/12/2019.

Η ρύθμιση αυτή αφορά τα πρόσωπα που είτε υπέστησαν σωματική βλάβη οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους ή οι συγγενείς τους έως β’ βαθμού είτε απώλεσαν σύζυγο ή και συγγενή μέχρι β’ βαθμού ή υπέστησαν υλικές ζημιές στην ακίνητη περιουσία τους.

Επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έως την ίδια ημερομηνία δεν επιβάλλονται κατασχέσεις λογαριασμών σε πιστωτικά ιδρύματα και σε ιδρύματα πληρωμών και αίρονται τυχόν επιβληθείσες.

Με το δεύτερο άρθρο, ορίζεται ότι την απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ έτους 2018 δικαιούνται όσοι πληγέντες έχουν Δελτία Επανελέγχου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μέχρι και τις 28/2/2019 και όχι μέχρι 27/9/2018 όπως ίσχυε μέχρι τώρα.