Το αίτημα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, για καταβολή σε 12 δόσεις των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΝΑΤ, για τους ναυτικούς και τους πλοιοκτήτες, απερρίφθη σήμερα ομόφωνα, από το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Ο λόγος τον οποίο επικαλέστηκε το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου των ναυτικών, είναι, ότι αν ικανοποιείτο το αίτημα των ακτοοπλόων, για επιμήκυνση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, θα υπήρχε κίνδυνος συσσώρευσης χρεών προς το ΝΑΤ, καθώς στο παρελθόν οι πλοιοκτήτες, αντί να αποδίδουν οφειλούμενα χρήματα από τα ναυλολόγια στο ασφαλιστικό ταμείο, τα παρακρατούσαν.

Σύμφωνα με το νόμο, οποιαδήποτε ακτοπλοϊκή εταιρεία, θα πρέπει κάθε έξι μήνες, να ανανεώνει υποχρεωτικά και σύμφωνα με το νόμο το ναυτολόγιο (σσ έγγραφο του ΝΑΤ στο οποίο καταχωρούνται όλοι οι εργαζόμενοι στο πλοίο ναυτικοί οι συμβάσεις εργασίας τους καθώς και η λύση αυτών) του κάθε πλοίου της.

Σήμερα το ΝΑΤ ζητεί από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες να καταβάλλουν το 30% των ασφαλιστικών εισφορών με το άνοιγμα του κάθε ναυτολογίου σε πλοίο και το υπόλοιπο ποσό μετά από τρεις μήνες.

Στο μεταξύ την πρώτη συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) θα έχει την προσεχή Τετάρτη 14 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Την επόμενη ημέρα, στις 15 Νοεμβρίου, αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΝ.