Στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων έχουν στραμμένη την προσοχή τους τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολιτών για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο.

Δοκιμάζεται σήμερα η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την τρίτη γενική απεργία σε διάστημα έξι εβδομάδων, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική έγκριση των μέτρων λιτότητας, προκειμένου να ξεκλειδώσει την επόμενη δόση.

Στις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ επικεντρώνεται το δίκτυο BBC, που σε άρθρο του στην ηλεκτρονική του έκδοση σχολιάζει ότι η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προς τους διαδηλωτές, μετά από επίθεση με βόμβες μολότοφ που δέχθηκε από μερίδα των διαδηλωτών.

Αναφέρει, επίσης, ότι το νέο πακέτο μέτρων, το τέταρτο στην Ελλάδα μέσα σε τρία χρόνια, έχει ως στόχο να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στην Ελλάδα και να καταστήσει την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και οι περικοπές μισθών και αποζημιώσεων, προκαλεί στους εργαζόμενους τον φόβο ότι η απόλυσή τους θα καταστεί ευκολότερη και φθηνότερη σε μια εποχή που η ανεργία έχει ήδη εκτοξευθεί στο 25%, επισημαίνει το BBC.

Σε οριακό σημείο έχει έλθει για ακόμα μία φορά το ελληνικό έθνος, επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα το CNN, ενώ κάνει λόγο για δραματικές στιγμές στη Βουλή, αφού τα νέα μέτρα θα περάσουν με μόλις μία χούφτα ψήφους.

Στην προσωρινή αποχή των εργαζομένων στη Βουλή αναφέρεται το δίκτυο CNBC, σχολιάζοντας ότι διέκοψαν την έντονη συζήτηση γύρω από την ψήφιση των νέων επώδυνων μέτρων λιτότητας. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ γέμισαν για μία ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας, σηματοδοτώντας τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα.