Απρόθυμοι εμφανίζονται οι καταστηματάρχες της Ξάνθης στο ενδεχόμενο να διαθέτουν προς πώληση ληγμένα προϊόντα.

Η κίνηση αυτή τους φαίνεται αδιέξοδη από κάθε πλευρά και οι περισσότεροι αναφέρουν ότι προτιμούν να τα δώσουν δωρεάν παρά να τα διαθέσουν σε πελάτες τους.

«Δεν έχω λόγο να τα πουλήσω και προτιμώ να τα χαρίσω.» δηλώνει ο Ηλίας Δουκίδης, γνωστός επιχειρηματίας σούπερ μάρκετ και προσθέτει ότι προτείνει όλους τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο. Όπως αναφέρει ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει στο κατάστημά του ειδικό ράφι για τα ληγμένα προϊόντα και εκφράζει και φόβους ότι ίσως με τον τρόπο αυτό να στοχοποιούνται οι καταναλωτές που θα ψωνίζουν ληγμένα προϊόντα.

«Δεν μπορώ να το συλλάβω γιατί δεν μας έχει ξανατύχει. Εμείς ξέραμε ότι όταν λήγουν τα επιστρέφουμε στην εταιρία που μας τα έδωσε. Προτιμώ να τα χαρίσω αλλά και αυτό το σκέφτομαι γιατί πρόκειται για ληγμένα προϊόντα και ίσως επιβλαβή»

Παράλληλα με την περίπτωση των ληγμένων προϊόντων, υπάρχει η σκέψη στο κυβερνητικό στρατόπεδο για διαφορετική μεταχείριση στα προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης με ειδικό ποσοστό έκπτωσης. Αυτό βέβαια, ήδη κάποιες αλυσίδες το εφαρμόζουν για εμπορικούς λόγους διαθέτοντας κυρίως γαλακτοκομικά που πλησιάζουν στη λήξη τους με έκπτωση 30 -40 %.

Πηγή: xanthipress.gr