Συγκλονίζει τις πρώτες του δηλώσεις ο Δημήτρης Φιλιπής, ο οποίος ήταν ένας από τους εγκαυματίες στο Μάτι και μετά από 78 μέρες στην Εντατική βγήκε «νικητής».

Ο Δημήτρης Φιλιπής ήταν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και ήταν ο μοναδικός που μπήκε στην Εντατική του Ευαγγελισμού και κατάφερε να βγει.

Την τραγική εκείνη μέρα, ο Δ.Φιλιπής έμεινε πίσω για να σώσει όσους περισσότερους γινόταν και κατέληξε στη θάλασσα, μην μπορώντας να αναπνεύσει, όπως περιέγραψε.

«Οι πρώτες κουβέντες μου ήταν να ρωτήσω τι έγιναν οι άλλοι», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, λέγοντας πως ήξερε ότι είχαν πεθάνει πολλοί τη δραματική εκείνη μέρα, όμως «πέρασε καιρός για να μου πουν ότι μεταξύ αυτών ήταν και δικοί μας άνθρωποι».

«Είμαι ο μοναδικός που επιβίωσε από την εντατική του Ευαγγελισμού», λέει συγκινημένος, σημειώνοντας πως «αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιούνται όσο κι αν προσπαθήσεις».

«Όλοι είναι υπεύθυνοι», είπε, ευχόμενος «να αποδοθούν ευθύνες, γιατί στην Ελλάδα είμαστε και πάντα αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, δεν πληρώνουν».

Κληθείς να απαντήσει στο πώς επιβιώνει η οικογένειά του, είπε πως ζει με δανεικά. «Δεν έχουν δώσει τίποτα από αυτά που υποσχέθηκαν στους πυρόπληκτους», κατήγγειλε.

Ο Δημήτρης Φιλιπής βουρκώνει μιλώντας για τους γιατρούς του Ευαγγελισμού, οι οποίοι όπως τονίζει «έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες» για να τον σώσουν.

«Το μόνο που θέλω είναι να περάσω χρόνο με το παιδί μου», είπε ερωτηθείς ποια είναι τα όνειρά του.