Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του 48χρονου μέσα σε ασθενοφόρο

Ξεψύχησε στη διαδρομή μεταξύ νοσοκομείων


ΕΛΛΑΔΑ
15:50
20/09/2012
Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του 48χρονου μέσα σε ασθενοφόρο
4
loading

Εισαγγελική παρέμβαση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκάλεσε ο θάνατος του 48χρονου πατέρα, τον οποίον περιέφεραν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα στο ασθενοφόρο.

Ο Αριστείδης Μπουράτσιας από την Αμαλιάδα, που εργαζόταν στο δήμο Ήλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος.

Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι γιατροί του έκαναν εισαγωγή στην παθολογική κλινική.

Μέχρι εκεί όλα καλά, μόνο που το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον να συζητούν την μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση και ζητήθηκε βεβαίως και χειρουργική εκτίμηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έγινε επικοινωνία με το νοσοκομείο του Πύργου, όπου ναι μεν εφημέρευε χειρουργός για χειρουργική εκτίμηση, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος για περαιτέρω εξετάσεις, όπου κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενή σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος, εν συνεχεία να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε.

Ένα μεγάλο ταξίδι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, που τελικά οδήγησε στο θάνατο τον 48χρονο.

Πράγματι, ο ασθενής στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε στο 409 νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο, για να εξεταστεί από καρδιολόγο και μία ώρα αργότερα, αφού έγινε καρδιολογική εκτίμηση, αναχωρούσε για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», για να εξεταστεί από χειρουργό.

Μία εξέταση που δεν έγινε ποτέ, αφού την ώρα που το ασθενοφόρο έφθανε στην πύλη του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο 48χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar pumukel

  Αυτή τη στιγμή βιώνουμε παρόμοια κατάσταση σε ξενοδοχείο της επαρχίας Σητείας. Έχουμε επείγον περιστατικό με υπάλληλο, πήραμε τηλέφωνο το 166 και μας είπαν πως το ασθενοφόρο της Σητείας πάει Άγιο Νικόλαο. Ξαναπήραμε και ξαναπήραμε μέχρι να σκεφτούν να στείλουν αυτό της Ιεράπετρας και μας την είπαν κιόλας, πως πρέπει να δέιξουμε το \"κοινωνικό μας πρόσωπο\" και να την πάμε με αυτοκίνητο δικό μας στο νοσοκομείο και συνοδεία δύο άλλων εργαζομένων από εδώ... Έχουν γυρίσει τα πόδια της, τα χέρια της και πριν λίγο και η γλώσσα. Είναι δίπλα της πολλοί και την προσέχουν και το ασθενοφόρο δεν έχει φανεί ακόμα...

 2. avatar manos2000

  Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Πριν κάνα μήνα ένα συγγενικό πρόσωπο φίλης μου, ξεψύχησε περιμένοντας ασθενοφόρο (επί 3 ώρες. Ολογράφως ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ) Γι\'αυτό τι ΕΔΕ θα πρέπει να γίνει και ποιός να τιμωρηθεί; Ρητορική ερώτηση...

 3. avatar spylab

  Πραγματικα σαν σκυλι .....και αυτη ειναι η αρχη!!

 4. avatar xristis

  «Οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι»,..Οσοι δεν οργίζονται γι’ αυτά που πρέπει, μάλλον είναι ηλίθιοΙ.
  Αριστοτέλης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει