Η τριλογία του Αισχύλου «Ορέστεια» (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες) διασκευάστηκε και αποδόθηκε στην ελληνική νοηματική γλώσσα από το Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2011-2012.

Είναι η πρώτη φορά στην εκπαιδευτική ιστορία της χώρας που ένα σχολείο αναλαμβάνει να παρουσιάσει αυτή την απαιτητική τριλογία του Αισχύλου, ένα διαχρονικό και πανανθρώπινο έργο πολιτισμού, που εκπέμπει το πάντα επίκαιρο μήνυμα της δικαιοσύνης ως αποτελέσματος της κοινωνικής συναίνεσης.

Η ελληνική νοηματική γλώσσα αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο το τραγικό στοιχείο, δίνοντας νέα διάσταση στη θεατρική προσέγγιση της κλασικής τραγωδίας.

Η παράσταση θα δοθεί στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136, Θησείο) την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.