Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν μόνο λίγες μέρες στη διάθεσή τους για να επισκεφτούν τον ΟΑΕΔ


ΕΛΛΑΔΑ
9:53
23/10/2018
Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
5
loading

Από την 1η Νοεμβρίου θα εφαρμόζεται το μέτρο της διακοπής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για όσους δικαιούχους των νοικοκυριών που το λαμβάνουν δεν έχουν εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η επαναχορήγηση του επιδόματος θα γίνεται και πάλι μόνο με την προϋπόθεση ότι όλα τα ενήλικα - άνεργα μέλη ενός νοικοκυριού θα έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν μόνο λίγες μέρες στη διάθεσή τους, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, για να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίας του ΟΑΕΔ και να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων.

Συγκεκριμένα, σε νέες αιτήσεις ΚΕΑ που εγκρίνονται ή τροποποιούνται, εάν είχε δηλωθεί η ένδειξη στο εργασιακό status ως «Άνεργος/η» , τότε θα ισχύουν αυτές οι τρεις περιπτώσεις:

Εάν μέσα στο χρονικό περιθώριο ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) κατέχουν κάρτα ανεργίας, τότε δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από τον δικαιούχο προκειμένου να επισκεφθούν τα Κέντρα Κοινότητας, διότι αυτόματα ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει το σύστημα του ΚΕΑ.

Εάν δεν κατέχει ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) την κάρτα ανεργίας, τότε η αίτηση ανακαλείται αυτομάτως (διακόπτεται αυτομάτως το επίδομα ΚΕΑ). Τότε σε αυτήν την περίπτωση το νοικοκυριό έχει δικαίωμα επανυποβολής αίτησης από τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο εκπληρώθηκε η υποχρέωση από το σύνολο (όλων) των υπόχρεων για εγγραφή όσων μετέχουν στην αίτηση.

Εάν ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) ενώ δηλώνουν άνεργοι στην αίτηση για το ΚΕΑ, αλλά δεν είναι δυνατή η εγγραφή τους λόγω των προϋποθέσεων που θέτει ο ΟΑΕΔ, τότε θα πρέπει να επισκεφθούν τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ προκειμένου να τους δοθεί βεβαίωση η οποία θα αναγράφει το λόγο απόρριψης εγγραφής στο μητρώο ανέργων. Την βεβαίωση αυτή θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομιστεί από τον δικαιούχο στο γραφείο ΚΕΑ του Δήμου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar μαρια θεοδορωπουλου

  γιατι κοπικε το κεα

 2. avatar Ρομεν

  Έχω πώληση πέρσι τον Αύγουστο το αυτοκίνητό μου και δήλωσα το ποσό που είναι 6450 ευρώ . Τώρα θέλω να κάνω ανανέωση της αίτησης και μου βγάζει ότι υπερβαίνω τα όρια επένδυσης και δεν δικαιώνουμε το ΚΕΑ. Δεν ξέρω τη να κάνω.

 3. avatar Ειρήνη Π.

  Αν στη δήλωση δεν αναγράφεται ότι είμαι άνεργη πρέπει να παο στο ΟΑΕΔ νά γραφτώ?

 4. avatar Αικατερίνη γουδη

  Όσοι μας φιλοξενούν οι γονείς μας & είμαστε άνεργοι γιατί να μην δικαιουμαστε κεα;

 5. avatar Τσουρέκια

  Οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα το παρουν εκτός αν έχουν πάρει τώρα την υπηκοότητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει