Περιμένουν πέντε μήνες για να εξεταστούν σε δημόσιο νοσοκομείο

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ασθενών


ΕΛΛΑΔΑ
15:52
09/09/2012
Περιμένουν πέντε μήνες για να εξεταστούν σε δημόσιο νοσοκομείο
3
loading

Εικόνα «ασφυξίας» παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Οι λίστες αναμονής για εξέταση στα τακτικά πρωινά ιατρεία ξεπερνά ακόμη και τους πέντε μήνες.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, για να εξεταστεί ένας καρκινοπαθής στην παθολογική του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» πρέπει να περιμένει έως τον Δεκέμβριο! Για την κλινική μαστού του ίδιου νοσοκομείου, η αναμονή ξεπερνά τις 100 μέρες και φτάνει έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Στους τέσσερις μήνες ανέρχεται ο χρόνος αναμονής για εξέταση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας. Πάνω από πέντε μήνες είναι ο χρόνος αναμονής για τη νευρολογική κλινική του ίδιου νοσοκομείου, η οποία σπάει κάθε ρεκόρ ζήτησης από τους ασθενείς.

Δύο μήνες είναι ο χρόνος αναμονής για εξέταση στο αλλεργιολογικό ενηλίκων του νοσοκομείου «Λαϊκό», ενώ ξεπερνά τον ενάμιση μήνα η αναμονή για το ωτορινολαρυγγολογικό του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Στον αντίποδα, πολύ σύντομος είναι ο χρόνος αναμονής για το νευροχειρουργικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (7 μέρες) και του ορθοπεδικού χρονίων παθήσεων του ΚΑΤ (5 μέρες).

Η οικονομική κρίση στρέφει όλο και περισσότερους πολίτες στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία, όμως, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση. Οι ελλείψεις γιατρών και προσωπικού οδηγούν σε οριακές καταστάσεις στελέχωσης. Τα κενά σε γιατρούς του ΕΣΥ είναι 5.000, ενώ στο νοσηλευτικό προσωπικό ο αριθμός εκτινάσσεται στις 20.000.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar nikolaos

    καλύτερα να αποθάνω παρά να περιμένω .

  2. avatar Σκυλοπνιχτρης

    ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΕΧΩ ΔΕΙ

  3. avatar rafa

    Απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες δημοσιας υγείας κατά τον κ.Λυκουρέντζο.Εγώ tου παραχωρώ την θέση μου παντwς ΝΑ τiς απολαύσει κ εκείνος.Όλοι πρέπει ΝΑ απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει