Ένα κείμενο με τίτλο «Τερατογένεση», που ξεκινά με στίχους του Γιάννη Ρίτσου είναι η νέα παρέμβαση που κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης μέσω του προσωπικού του blog.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης ξεκινά με αναδρομή στο 1986 και την τότε αναθεώρηση του Συντάγματος για τη μεταφορά των προνομίων του Προέδρου της Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό. Από τότε, γράφει, ξεκίνησε «το κακό που μας έχει γονατίσει».

«Ως πολίτης αισθάνομαι εξευτελισμένος και νομίζω ότι το ίδιο αισθάνονται και οι περισσότεροι Έλληνες. Μόνο που αυτοί ίσως να μην γνωρίζουν τους λόγους» γράφει στη συνέχεια και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση. «Αυτό που ζούμε με μια κυβέρνηση του 20% που αποφασίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα για το παρόν και το μέλλον της χώρας δεν είναι απλώς τραγικό ούτε βέβαια και κωμικό αλλά κυρίως είναι εξευτελιστικό», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Στη σημερινή εποχή ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κυβερνά ακόμα και με μία μοναδική ψήφο την χώρα μας που έχει καταντήσει χειρότερη κι από Μπανανία», γράφει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Αναρωτιέται αν κανείς δεν έχει την ανάγκη να πει ή να κάνει κάτι «για να σταματήσει αυτός ο εθνικός εξευτελισμός; Δεν καταλαβαίνουν τάχα όλοι ότι η οργή που κλείνει μέσα του ο λαός μας είναι επικίνδυνη;».

Και κλείνει το κείμενό του «απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το όλο σύστημα που σιωπά ή την στηρίζει θα ήθελα να πω: Μην παίζετε με τον λαό. Μην αφήνετε να σπέρνουν ανέμους με η χωρίς γραβάτες. Όταν θα ‘ρθει η ώρα να θερίσουμε τις θύελλες και πάλι θα με θυμηθείτε. Όμως τότε πια θα είναι αργά. Πολύ αργά».