Στην Κρήτη βρίσκεται Γερμανός υφυπουργός και εντεταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες.

Ο Γερμανός αξιωματούχος έχει καταλύσει σε τοπικό ξενοδοχείο κάτω από άκρα μυστικότητα και διακριτική φρούρηση από την Αστυνομία με σκοπό να δει όσο περισσότερο γίνεται εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κ.Φούχτελ έχει ήδη συναντηθεί με επιχειρηματίες, στελέχη του Επιμελητηρίου, του εμπορικού κόσμου, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και τον περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη ενώ θα επισκεφθεί επιχειρήσεις στη Βιομηχανική , οινοποιειο στο Αλάγνι, ελαιοτριβείο και άλλους χώρους.

Ο κ.Φούχτελ τόνισε ότι βρέθηκε στην Κρήτη για να συζητήσει ώστε να προχωρήσει η συνεργασία σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο. Τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την Κρήτη-θα πάει αμέσως μετά στην Καβάλα- σε επίπεδο τουρισμού, τεχνογνωσίας, αλλά και εκπαίδευσης ανέργων.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, ένας τομέας που είναι πολύ αποδοτικός είναι αυτός της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Έχουμε αντίστοιχες περιφέρειες που μπορούν να συνεργαστούν με την Κρήτη’» τόνισε.