ΙΣΑ: Παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων

«Να διαλευκανθεί σε βάθος η υπόθεση» ζήτησε ο Γιώργος Πατούλης


ΕΛΛΑΔΑ
15:28
07/05/2018
ΙΣΑ: Παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων
2
loading

Ανακοίνωση καταδίκης της δράσης του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα, μέσω της οποίας έμπαινε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών, εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε «να διαλευκανθεί σε βάθος η υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Επίσης, ο Σύλλογος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το εάν στο κύκλωμα εμπλέκονται γιατροί μέλη του για να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες εναντίον τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Επίσης, ζητά «να αποδοθούν ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου στην οποία διαπιστώθηκε ότι δρούσε το κύκλωμα. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παρουσιάζονταν συχνά ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα και αναβάλλονταν οι θεραπείες των ασθενών, η διοίκηση δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους και δεν έλαβε μέτρα για να θωρακίσει το σύστημα».

Τέλος, όπως αναφέρεται, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να προβεί άμεσα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα των προμηθειών και στις διαδικασίες διακίνησης των φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς αποδεικνύεται ότι έχουν σοβαρά κενά που εγκυμονούν κινδύνους για τον ασθενή και τη δημόσια υγεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κλαυσογελος

    Παλι θα καταδικασθούν πολλοί, άλλοι θα χάσουν την άδεια εργασίας τους, άλλοι θα μπούν φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου και άλλοι θα κλαίνε μετανιωμένοι. Επιτέλους κάθαρση.

  2. avatar audioware

    Έτσι, αμα το πεις εσύ θα γίνει, κλαρινογαμπρέ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει