Νέους ισχυρισμούς προβάλει ο Μανώλης Σοροπίδης μέσα από τις φυλακές για το άγριο έγκλημα με θύμα τη νεαρή εφοριακό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Ο Σοροπίδης μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και ισχυρίστηκε πως αυτοί που ήθελαν να βγάλουν την Δώρα Ζέμπερη απ’ τη μέση τον απειλούσαν πως αν δεν τακτοποιούσε τη «δουλειά», θα θυσίαζαν την 13χρονη κόρη του σε σατανιστική τελετή.

Επέμεινε πως πήγε μόνος του στο νεκροταφείο και πως κάποιος τον περίμενε για να πάρει τη τσάντα της Δώρας, όταν εκείνος θα την έκλεβε.

Είπε πως δεν σκότωσε την άτυχη κοπέλα αλλά δεν διασαφήνισε ποιος διέπραξε το έγκλημα. Υποστήριξε πως τραυμάτισε άθελα του το θύμα στο πρόσωπο και στο χέρι και πως το αίμα του βρέθηκε στις χαρτοπετσέτες επειδή σκουπίστηκε όταν τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει. Όσο για τη τσάντα της νεαρής εφοριακού, είπε στην Αγγελική Νικολούλη πως την πέταξε σε ένα χωράφι με χόρτα.

Όπως γράφει το anikolouli.gr, μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τη σκηνή του εγκλήματος δίνουν τα επιστημονικά εργαστήρια του Γιώργου Φιτσιάλου, τεχνικού συμβούλου που όρισαν η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας.

Η κάμερα καταγράφει τα αποτελέσματα που δείχνουν ξεκάθαρα πως στον τόπο της σφαγής, βρίσκονταν δύο ακόμη άνδρες.

Η μητέρα της Δώρας αποκάλυψε στην εκπομπή ότι της είχε εκμυστηρευτεί πως μια υπόθεση που χειριζόταν στην εφορία όπου εργαζόταν, είχε σβηστεί από τα αρχεία του υπολογιστή της. Από τότε η άτυχη κοπέλα μετέφερε καθημερινά στη τσάντα της αποθηκευτικά USB στικάκια με δεδομένα.

Ο νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου Βασίλης Λουλέζας που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», μετέφερε στην εκπομπή τα όσα ο ίδιος του είπε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη ανέφερε πως ο Σοροπίδης παρακολουθούσε τη Ζέμπερη για τουλάχιστον είκοσι ημέρες. Είπε πως είχε εντολή από δύο άτομα να την τραυματίσει και να αφαιρέσει τα USB αποθηκευτικά στικάκια δεδομένων από τη τσάντα της. Ο ίδιος είχε πάρει τμηματικά 6.500 ευρώ από κάποιον που του τ’ άφηνε πρωινές ώρες στο σπίτι του, για να ολοκληρώσει τη «δουλειά».

Ο Σοροπίδης απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν μίλησε από την αρχή στην Αστυνομία για όσα ισχυρίστηκε αργότερα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μίλησα γιατί με απειλούσαν πως θα θυσίαζαν σε σατανιστική τελετή την δεκατριάχρονη κόρη μου. Αυτός ο Χάρης με απειλούσε που έφερνε στο σπίτι μου τα φάρμακα που είχα ανάγκη… Ήθελε οπωσδήποτε να γίνει η δουλειά με τη Ζέμπερη….».

Όταν η δημοσιογράφος επέμεινε να μάθει ποιος είναι στην πραγματικότητα ο «Χάρης», ο Σοροπίδης απέφυγε να της απαντήσει. Αρκέστηκε να της πει πως θα της στείλει το υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, με λεπτομέρειες για τα πρόσωπα που αναφέρει.

 

«Δεν τη μαχαίρωσα εγώ. Δεν την είδα την κοπέλα. Ήταν σκυμμένη. Αν την είχα δει θα είχα φύγει, δεν θα είχε γίνει….! Μόνο τα χερούλια της τσάντας είδα. Πήγα να πάρω τη τσάντα και τότε εμφανίστηκε από πίσω η κοπέλα, όταν πήγα να φύγω..» ανέφερε ο Σοροπίδης.

 

TAGS