Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης κυβόλιθων, δημιουργίας ειδικών διαδρομών ΑΜΕΑ και συντήρησης των πλακοστρώσεων στο νέο λιμάνι. Το έργο υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου με αξιοποίηση δημοτικών πόρων και υπό την επίβλεψη της προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ελένης Καλπουρτζή.

slktn11

Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις θα απαιτούνταν περίπου δυο μήνες για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά λόγω εντατικών εργασιών και ενόψει της τουριστικής σεζόν, το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου – το οποίο καλύπτει το σύνολο της δαπάνης του έργου – και η τεχνική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο, δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να «παραδοθεί» το έργο νωρίτερα.

slktn10

Η αντικατάσταση των κυβόλιθων στη ζώνη Segen κρίθηκε αναγκαία για την ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

slktn9

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση έργου με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών στη ράμπα 6, όπως και στο μώλο των Δηλιανών στο παλιό λιμάνι.

slktn8

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού μέχρι τα τέλη του μηνός Απριλίου.

slktn7

Παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων του Πάσχα, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών.

slktn12