Πολύ καλή εντύπωση στους κυβερνητικούς παράγοντες με τους οποίους έχει έλθει σε επαφή έχει δημιουργήσει ο νέος γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, με αποτέλεσμα κυβερνητικοί κύκλοι να χαρακτηρίζουν την έλευση του Βόλφγκανγκ Ντολ
ως μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Ολλανδίας στην Ελλάδα διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην ενημέρωση της τρόικα. Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα χαρακτηρίζεται από τους γνωρίζοντες ως «πανταχού παρούσα» και με ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών της τρόικας, αλλά και στο συντονισμό της τεχνικής βοήθειας της Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο απερχόμενος πρέσβης Ρόλαντ Βέγκενερ διατηρούσε άριστες σχέσεις με Έλληνες πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, με τις απόψεις των οποίων τροφοδοτούσε καθημερινά το Βερολίνο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βέγκενερ μετέφερε στο Βερολίνο πληροφορίες για την Αθήνα περισσότερο «αρνητικές» απ’ όσο δικαιολογούσαν οι συνθήκες και τα γεγονότα και για αυτό στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, όταν το αντιλήφθηκαν, φρόντισαν και να του «πριονίσουν» την καρέκλα.