Κυριολεκτικά στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν περισσότερες από εκατόν εξήντα οικογένειες αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες πλησίον της πλατείας Αμερικής.

Αιτία είναι η τεράστια τρύπα στη μέση του οικοδομικού τετραγώνου, απομεινάρι ενός φιλόδοξου οικοδομικού σχεδίου για τη δημιουργία πολυόροφου πάρκινγκ.

Το πάρκινγκ, για χάρη του οποίου κατεδαφίστηκε αρκετά χρόνια πριν ο διατηρητέος από τη Μελίνα Μερκούρη κινηματογράφος Άττικα, δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Η τεράστια τρύπα όμως που δημιουργήθηκε για τη θεμελίωση του υποτιθέμενου πάρκινγκ, όχι μόνο παρέμεινε αλλά έχει θέσει σε στατικό κίνδυνο, σύμφωνα με την πολεοδομία, όλα τα κτίρια που συνορεύουν με αυτήν.

Γι αυτό το λόγο έχει ήδη αποσταλεί στους ιδιοκτήτες και τους κατοίκους των παρακείμενων πολυκατοικιών, έγγραφο που τους καλεί να λάβουν τα μέτρα τους εντός δέκα ημερών αλλιώς θα σταλεί νέο έγγραφο που θα τους καλεί για εκκένωση των χώρων.

Κάτοικοι, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, βρίσκονται πλέον σε απόγνωση καθώς δεν τους δίνεται μέχρι στιγμής καμία διέξοδο στο πρόβλημα τους, ενώ τονίζουν ότι με το πρόβλημα να υφίσταται αρκετά χρόνια τώρα, χωρίς κανείς να έχει προηγουμένως ενδιαφερθεί, ενδεχομένως να υπάρχει από πίσω κύκλωμα που επιθυμεί να διώξει τους κατοίκους από το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο στη συνέχεια να εκμεταλλευθεί εμπορικά.

Όπως τονίζουν άλλωστε από τη στιγμή που όλο το συγκρότημα «βλέπει» στην πλατεία Αμερικής, αποτελεί οικόπεδο «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας.