Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Λάρισα και Τύρναβο από αύριο Σάββατο μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Οι προετοιμασίες των πολιτιστικών συλλόγων της Λάρισας συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το πρωί του Σαββάτου τα αποκριάτικα «μπουλούκια» να ξεχυθούν στην πόλη της Λάρισας. Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων παίρνει η πόλη του Τυρνάβου, όπου την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση αποκριάτικων αρμάτων, αλλά και το «Μπουρανί» την Καθαρά Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, στις 9:00 το πρωί, στην πόλη της Λάρισας τα «μπουλούκια» των πολιτιστικών συλλόγων με γκάιντες, κλαρίνα και παραδοσιακούς χορούς θα ξεκινήσουν την «περιοδεία» τους στο κέντρο της πόλης, αναβιώνοντας αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα. Αργότερα οι ομάδες των συλλόγων θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα διοργανωθεί μεγάλο γλέντι.

Αντίστοιχα στην πόλη του Τυρνάβου χιλιάδες καρναβαλιστές, αλλά και πολλοί επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων την Κυριακή, ενώ την Καθαρά Δευτέρα με την αναβίωση ου φαλλικού εθίμου – «Μπουρανί», κλείνει ο κύκλος των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου.