«Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να χαράξουμε τον δρόμο μας με ένα συνεκτικό εθνικό αφήγημα, που θα μπορέσει να δώσει ελπίδα και προοπτική» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανοίγοντας τις εργασίες του φόρουμ «Ελλάδα: Οι δρόμοι της ελπίδας», που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. «Στην Αθήνα, το αφήγημά μας είναι μία λέξη, “μαζί”» πρόσθεσε.

«Αντιμετωπίσαμε μία οικονομική κατάρρευση του δήμου εξαιτίας της κρίσης αλλά και του προσφυγικού ζητήματος και αντιμετωπίσαμε την κατάσταση φέρνοντας σε επαφή διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ, κινήματα πολιτισμού και μεγάλες εταιρείες. Δημιουργήσαμε έτσι ένα πολύ ισχυρό δίκτυο αλληλεγγύης, το οποίο υποστηρίζει 25.000 πολίτες κάθε μέρα» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι η Αθήνα ζει σήμερα μία «τουριστική άνοιξη», επισημαίνοντας ότι τον προηγούμενο χρόνο είχε πέντε εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ γίνεται κέντρο διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

«Η Αθήνα είναι μία σύγχρονη πόλη που στέκει δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη, προάγει την καινοτομία και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι αναμένει αύριο στην Αθήνα τον δήμαρχο της πόλης των Σκοπίων. «Μαζί μπορούμε να δείξουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν» τόνισε.