Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στα Χανιά αγρότες και μέλη του ΠΑΜΕ, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και τις ανατροπές που φέρνει ο συνδικαλιστικός νόμος για το δικαίωμα στην απεργία Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη Στις 11:00, αγρότες, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι σωματείων του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εφορίας, όπου ανήρτησαν πανό. Στον τοίχο του κτιρίου, έγραψαν με κόκκινη μπογιά το σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας»,  εννοώντας από το δικαίωμα στην απεργία. Εκπρόσωποι των αγροτών είχαν μια σύντομη συνάντηση με την προϊστάμενη της εφορίας, όπου της εξέθεσαν τα προβλήματά τους, με επίκεντρο θέματα που αφορούν στους πλειστηριασμούς, στην υπερφολογηση, τις εργασιακές σχέσεις κτλ.

«Αφού αυτοί άλλαξαν στάση, θα αλλάξουμε και εμείς»

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αφού μας πτώχευσαν, μας πήραν τα προϊόντα μας και δεν μπορούμε να τα πουλήσουμε, τώρα έρχονται να μας πάρουν και τις περιουσίες μας, τα σπίτια μας, με κάθε τρόπο, από δασικούς χάρτες, με όποιον τρόπο καταλαβαίνουν για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος. Αφού αυτοί άλλαξαν στάση, θα αλλάξουμε και εμείς».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Κατασκευών, Μανώλης Ξανθουδάκης, έκανε λόγο για νέα ληστεία του λαού και προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία.

Για συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, χρησιμοποιώντας ληστρικές διαδικασίες, όπως αυτές των πλειστηριασμών, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων ο Φώτης Ριγανάκος, μέλος Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ.

Μήνυμα στους βουλευτές των Χανίων έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Γιάννης Κατσαρός, να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

 Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση των αγροτών:

h9u3xd2t dc7mwg22 dj1ojbkn qe74r2sf nqub11tm tc9ros3x fghwvl01 xa8vzeaf j6dv2pis Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr