Με επιστολή της στον πρωθυπουργό αλλά και σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, η ΕΣΑμεΑ καταγράφει τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος και τονίζει ότι μόνο με ισχυρή πολιτική βούληση, μέσω ενός συνολικού πλαισίου συνδυαστικών μέτρων, το οποίο θα έχει συνέχεια σε βάθος χρόνου και θα προστατεύει την Αναπηρία από την θύελλα των Μνημονίων, θα επιτευχθεί ουσιαστική στήριξη και προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται πως η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια.

Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αναμένουν τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ιστορικά το μεγαλύτερο ετήσιο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός της χώρας, στο πλαίσιο του οποίου είθισται να ανακοινώνονται οι κατευθυντήριοι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την κοινωνία και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Σήμερα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στη χώρα μας αναμένουν να ακούσουν τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και πολιτικών, με στόχο την προστασία τους από τα «προαπαιτούμενα», όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στα τέλη Ιουνίου.

Για ακόμη μία φορά η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι σε η υιοθέτηση των προαπαιτούμενων υπ. αριθ. 75, 76, 86, 97, 105, 106 από την Κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε άμεσες μειώσεις ποσών ή και δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, σε εκ νέου θέσπιση συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, σε περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, σε επαναφορά της περίφημης έννοιας της λειτουργικότητας του αναπήρου και σε εν γένει περικοπές κοινωνικών δαπανών.