Για φαινόμενα τρομοκράτησης και εκφοβισμού σε βάρος πανεπιστημιακών με στόχο την παρεμπόδιση της υλοποίηση της μεταρρύθμισης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έκανε λόγο σε σχετικές της δηλώσεις η υπουργός Παιδείας.

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η κ. Διαμαντοπούλου διαμήνυσε ότι «οι εκδηλώσεις ανοιχτής ή συγκεκαλυμμένης βίας που καταγγέλλονται από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, δεν θα βρουν την παραμικρή ανοχή».

«Οι επιφυλάξεις ή οι αντιρρήσεις για το νόμο από την πλειοψηφία των Πρυτάνεων είναι κατανοητές και σεβαστές. Η οργανωμένη, όμως, αντίσταση στην εφαρμογή του νόμου είναι ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας», ξεκαθάρισε η υπουργός.

Έσπευσε επίσης να διαβεβαιώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα ότι, ως κατά το Σύνταγμα εποπτεύουσα αρχή και υπεύθυνη για την τήρηση των πανεπιστημιακών νόμων (άρθρο 16 παρ.5), η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «θα πράξει το παν για την εφαρμογή του νέου νόμου».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι θα λάβει «κάθε αναγκαίο μέτρο για το σεβασμό της νομιμότητας και τη λογοδοσία όσων αυθαιρέτως την αμφισβητούν».