Το πρώτο ανταλλακτικό παζάρι διοργανώνεται την Κυριακή στα Χανιά,«εγκαινιάζοντας» το δίκτυο ανταλλακτικής οικονομίας που έκανε την εμφάνισή του πριν περίπου ένα μήνα στην πόλη, με σκοπό να αναπτύξει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ των ατόμων που βιώνουν καθημερινά την οικονομική κρίση.

Το παζάρι θα στηθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων (Παλαιά Εμπορική Σχολή) από τις 11 έως τις 4 και μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη του δικτύου με προϊόντα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αντικείμενα και άλλα είδη προς ανταλλαγή, αλλά και μη μέλη του δικτύου, με την προϋπόθεση να φέρουν οτιδήποτε δεν χρειάζονται για να το ανταλλάξουν και να πάρουν ότι άλλο έχουν ανάγκη που θα υπάρχει στο παζάρι.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στο παζάρι τα μέλη θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το σύστημα των Μονάδων του δικτύου ή και ελεύθερα(χωρίς μονάδες) αρκεί να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δικτύου.

Το διάστημα της κρίσης στην Αργεντινή, αναπτύχθηκαν από το λαό εναλλακτικές μορφές οικονομίας που βοήθησαν τον κόσμο να επιβιώσει.  Το «τρουέκε» ήταν ένα σύστημα ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών. Ήταν τόσο μεγάλη η ανάπτυξή του ώστε το το ΔΝΤ το χαρακτήρισε ως «οικονομική τρομοκρατία» για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.