Θεωρείται από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Παρά το τεράστιο βιογραφικό του μάλιστα, παραμένει απλός, ταπεινός και χαμογελαστός με όλους.

Ο Κώστας Βουτσάς έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη κι από τη συμπρωτεύουσα άρχισε την καριέρα του. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου από την οποία αποφοίτησε το 1953.

Έτσι, όσο τα χρόνια περνούσαν, ο ηθοποιός μάγευε το ελληνικό κοινό με το χιούμορ του και το ταλέντο του στην υποκριτική.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ελληνικές ταινίες με την πιο «λαμπρή παρέα» της εποχής και έχει καταφέρει οι ταινίες που συμμετείχε, να προβάλλονται με τον ίδιο παλμό και να παρακολουθούνται προσφέροντας στους θεατές το ίδιο κέφι.
Όμως, ο Κώστας Βουτσάς πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια.

Πουλούσε τσιγάρα, ήταν αβανταδόρος σε παπατζή, αβανταδόρος σε ρουλέτα. Τα λεφτά που έβγαζε ωστόσο τα έδινε στη μητέρα του. «Αν δεν ήταν η μητέρα μου θα μπορούσα να γίνω μεγάλος αλήτης», έχει πει. Και ποτέ δεν έχει ξεχάσει τη συμβουλή της. «“Κωνσταντίνε Ντίνε Ντι”», µε φώναζε χαϊδευτικά, “µην κάνεις τίποτε και σε πάνε φυλακή. Γιατί θα πούνε, “εµ βέβαια, ο γιος του κοµµουνιστή αλήτης είναι”».

Ο πατέρας του ήταν κομμουνιστής και ο λόγος που μεγάλωσε στη συμπρωτεύουσας ήταν γιατί έπρεπε ο πατέρας του να δουλέψει εκεί ως εργοδηγός. Έμεναν για χρόνια σε ημιυπόγειο.

Στο θέατρο μπήκε τυχαία. Ήταν αθλητής στο στίβο και ένα καλοκαίρι ο γυμναστής του τον έστειλε σε μια κατασκήνωση για προπόνηση. Έβλεπε παιδιά που έκαναν πρόβα για μια παράσταση που ετοίμαζαν. Πεταγόταν και τους έλεγε: «τι είναι αυτά που κάνετε, έτσι το κάνουν;». «Έλα να το κάνεις εσύ» του απαντούσαν, ώσπου το έκανε κι έγινε φίρμα από το πρώτο βράδυ.

Σήμερα, ο Κώστας Βουτσάς, όπως λέει στο newsbeast.gr, δεν έχει αλλάξει και πολύ. Μένει στο Κολωνάκι και παρακολουθεί διαρκώς θέατρο. Θέλει να κάνει όσο περισσότερα πράγματα μάλιστα στο σανίδι, όσο δεν μπορεί άλλος.

Συμμετέχει στην παράσταση «Ο παππούς έχει πίεση» και χαίρεται με την ομάδα των ηθοποιών που παίρνουν μέρος σε αυτήν. «Ήθελα πάρα πολύ να μπω στην ομάδα αυτών των ηθοποιών. Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Η Δήμητρα είναι το παρόν και το μέλλον του θεάτρου μας», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ηθοποιός παραδέχεται μάλιστα ότι δεν είχε ποτέ βεντετισμό και γι’ αυτό κανένας στο επάγγελμά του δεν υπάρχει που να μην έχει να πει τα καλύτερα για εκείνον.
Πιστεύει ότι σήμερα κάνει πράγματα στη σκηνή για να αποδείξει ότι έχει ταλέντο και σκέφτεται πάντα τη φράση «το µότο µου είναι το σινάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει και η διάρκεια σε καθιερώνει».

Και λέει ότι πρόσφατα δέχθηκε και μία αληθινή (άσχημη) κριτική. «Είχα παίξει στο Ρόδα, τσάντα και κοπάνα. Με πλησιάσε ένα κοριτσάκι 16-17 χρόνων. “Κύριε Βουτσά, σας αγαπώ πολύ, σας θαυµάζω, πολύ γελώ µαζί σας!”. Αλλά έχω ένα παράπονο από εσάς. Γιατί παίξατε στη “Ρόδα ,τσάντα και κοπάνα”; Ησασταν πολύ κακός”. Η ωραιότερη αληθινή κριτική. Στα ίσα. “Ήσασταν πολύ κακός”», του είπε.

Θεωρεί ότι ο αντιεπαγγελματισμός που υπάρχει στο χώρο του είναι ανεπίτρεπτος και δεν μπορεί να δεχτεί το πόσο πολύ οι νέοι βιάζονται να γίνουν σταρ και πιστεύει ότι τα ονόματα των παλιών ηθοποιών που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου έχουν… βαριά ιστορία. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που συμβούλεψε την κόρη του, Θοδώρα, να κρατήσει το όνομα της μητέρας της.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».