«Χάσαμε την Κατερίνα, χάσαμε το μυαλό μας, χάσαμε την πίστη μας», ανέφερε ο θείος της 14χρονης κοπέλας που έχασε την ζωή της όταν χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Τα τελευταία λόγια της μητέρας ήταν «Κατερίνα πρόσεχε στο δρόμο».  Αυτό είναι και το παράπονο του πατέρα της, γιατί η Κατερίνα έκανε ακριβώς ότι της ζητούσε ο πατέρας της, δηλαδή, πήγε πάτησε το κουμπάκι της διάβασης, απόλυτα προσεκτική και ήρθε στο πεζοδρόμιο.

Βρισκόμαστε στο σημείο όπου σκοτώθηκε το παιδί, εδώ που καθόμαστε σκοτώθηκε και συγχωρείστε με που αυθόρμητα κοιτάζω πίσω γιατί έχω πάθει ένα σοκ και φοβάμαι μήπως έρθει κανένας και μας θερίσει την ζωή.

Γιατί εδώ ακριβώς σκοτώθηκε το παιδί, μιλάμε για πεζοδρόμιο λίγα μέτρα πέρα από το σπίτι της δίπλα στο σχολείο, δίπλα είναι το σχολείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Καθημερινά σε αυτό τον κόσμο κατεβαίνουν παππούδες, γιαγιάδες, άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες, γιαυτό έγινε και αυτό το φανάρι εδώ».

Για την τιμωρία του 18χρονου, ο θείος της 14χρονης τόνισε: «Είμαστε κράτος δικαίου και δεν πιστεύουμε στην αυτοδικία. Ο νόμος θα αναλάβει την διαδικασία. Έμαθα ότι αφέθηκε ελεύθερος, αυτός είναι ο νόμος και τον σέβομαι. Στη Γερμανία παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, δολοφονία πεζού πάνω στο πεζοδρόμιο, από άνθρωπο που δεν έχει δίπλωμα, δίνεται ισόβια για παραδειγματισμό. Με αυτό τον τρόπο σώζονται χιλιάδες ζωές.

Ατυχήματα γίνονται αλλά έπρεπε το παιδί αυτό αντί να εγκαταλείψει το θύμα του να πέσει πάνω να κάνει ότι μπορεί γιατί για το θύμα αυτό το κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε. Δεν ήξερε ότι το παιδί αυτό είχε γίνει  κιμάς. Να κάνει το παν, γιατί λάθη γίνονται… απέναντι είναι το κέντρο υγείας.

Παράτησε το παιδί εδώ αφού δεν μπορούσε να φύγει με το αμάξι, να πάει στο μπαμπά του ο οποίος ήρθε και παρίστανε ότι ήταν αυτός ο οδηγός. Ευτυχώς υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι σήκωσαν το παιδί.

Θα κριθεί από τους νόμους του κράτους και το αίμα της Κατερίνας θα τον ακολουθεί αυτόν ο οποίος είναι υπεύθυνος γιατί έβγαλε έναν τέτοιο γιό».