Ένα Σάββατο κάθε μήνα, στο βιβλιοπωλείο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, «με καράβι ένα βιβλίο…», η Αντωνία Βέλλιου και η Δέσποινα Σακελλαρίου ξεκινούν μαζί με τα παιδιά ένα ταξίδι στους κόσμους της φαντασίας, της χαράς, της γνώσης και της έμπνευσης. Στη συνέχεια, στο παιδικό εργαστήριο, η εμπειρία της ανάγνωσης… παραχωρεί τη θέση της στην εικαστική δραστηριότητα. Τα παιδιά «εμπλέκονται» στην υπόθεση του βιβλίου, εμπνέονται από τους ήρωες και δημιουργούν τα δικά τους έργα. Στόχος είναι να παρουσιαστεί μια άλλη πτυχή των βιβλίων, αστεία, δημιουργική και παιχνιδιάρικη. Τα παιδιά θα γνωρίσουν όχι μόνο ένα καινούργιο βιβλίο, αλλά κι ένα νέο τρόπο να βλέπουν τα βιβλία.

Σε κάθε βιβλίο ένας ολόκληρος κόσμος εξελίσσεται μέσα από τις εικόνες. Εικόνες που υπάρχουν στο μυαλό μας και στη φαντασία μας ή εικόνες που κάποιος άλλος τις ζωγράφισε. Κι αν εσύ τα φαντάστηκες όλα αλλιώς;

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 ο εικονογράφος Σβετλίν Βασίλεφ θα δείξει στα παιδιά πώς να ζωγραφίσουν το δικό τους ήρωα και το δικό τους φανταστικό κόσμο!

Ο Σβετλίν έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία και έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

info
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, 11.00 – 13.00
Για παιδιά από 5-10 ετών
Συμμετοχή: €15 (Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12 το καθένα)