Καμία έκπληξη δεν προκαλεί στους κατοίκους στο Νευροκόπι η χαμηλή θερμοκρασία, αφού η περιοχή είναι συνηθισμένη στο κρύο.

Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από τον παγετό, στο Νευροκόπι οι κάτοικοι ζουν σε ρυθμούς ρουτίνας, όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9», ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου, Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, με το θερμόμετρο να δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου.

«Εμείς είμαστε στην κατάψυξη από αρχές Δεκεμβρίου και το κρύο είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο και για μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε.

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου τόνισε ότι, λόγω κρίσης, οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν πλέον ξυλολέβητες, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μια μέση οικογένεια χρειάζεται 4.000 λίτρα πετρέλαιο για θέρμανση την περίοδο του χειμώνα.

«Οι ακραίες θερμοκρασίες, που αγγίζουν μέχρι και τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή μας, για το οποίο οι κάτοικοι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπως η μόνωση σωληνώσεων», πρόσθεσε.

Τα σχολεία, σήμερα, όπως σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας έμειναν κλειστά και στο νομό Δράμας και μέλημα των αρχών, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, είναι να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Καλά τα νέα για τον τουρισμό

Θετικό αντίκτυπο πάντως είχε το κρύο και το χιόνι στον τουρισμό της περιοχής. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, υπήρξε μεγάλη προσέλευση τουριστών όλες τις ημέρες των εορτών και ειδικά τις τελευταίες, καθώς στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με την αναβίωση τοπικών εθίμων.

Μεγάλη επισκεψιμότητα είχε και το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Όρους, ενώ η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής «άγγιξε» έως και το 100%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου.