Νέες παραβιάσεις του εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά


ΕΛΛΑΔΑ
19:25
15/12/2016
Νέες παραβιάσεις του εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη
5
loading

Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική Αεροπορία, ενώ σε μία περίπτωση, η διαδικασία αναχαίτισης ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών, εξελίχθηκε σε εμπλοκή με ελληνικά MIRAGE-2000 που είχαν απογειωθεί από τη Σκύρο.

Συνολικά, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών (2 F-16 και 2 F-4), τρία ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών οπλισμένα, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα μεμονωμένο τουρκικό F-16.

Καταγράφηκαν 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 12 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή του ζεύγους των τουρκικών F-16 με το ζεύγος των ελληνικών Mirage-2000 σημειώθηκε στις 14:55 μμ, νοτίως της Χίου.

Η τετράδα των τουρκικών αεροσκαφών, μαζί με το ζεύγος των επίσης οπλισμένων τουρκικών F-16, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, ανατολικά της Ρόδου και βγήκαν από το FIR Λευκωσίας και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εκτελούσαν εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Οι ίδιες πληροφορίες απέδιδαν την παρουσία του μεμονωμένου τουρκικού F-16 κατά καιρούς στο FIR Αθηνών, όπως σήμερα και την περασμένη Τρίτη, σε κινήσεις νευρικότητας της γείτονος, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Λήμνο, την Σκύρο και τη Σούδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar 100%

  ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΕΛΛΙΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

 2. avatar ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΣΣ

  ΗΡΘΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΘΙΚΤΗ!

 3. avatar Ξυπνάτε Ορέ!

  Μάλλον τους είχε καλέσει ο Καμίνης να πετάξουν πάνω από το Δημαρχείο σε ένδειξη συμπαράστασης στον τουρκικό λαό, αλλά ο Καμμένος απείλησε να φύγει από την κυβέρνηση και έτσι ο Τσίπρας βρήκε τη σολομώντειο λύση να έρθουν μέχρι τη μέση της διαδρομής.

 4. avatar Σκορπιός

  Τι να τους ρίξουμε αυτοί πέφτουν μόνοι τους, και τα ρίχνουν στο Κούρδους...τα 2000 ειναι ευέλικτα, γρήγορα, ειναι ανταγωνιστικά με τις τροποποιήσεις που ενδεχομένως θα έχουμε κάνει, εύκολη θα ηταν μια κατάρριψη, αλλά αυτό θέλουν Για να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα.....τα μεμέτια με το [...] στο κεφάλι

 5. avatar Έλληνες ξυπνάτε!

  Ας ρίξουμε ένα τούρκικο να τελειώνουμε επιτέλους!Αρκετά με τους σκύλους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει